Batman'da 10 takımın mücadele ettiği Amatör Ligi B Grubu'nda ligin 8'inci haftasında; puan cetvelinin son sırasında 1 puanla yer alan Sasonspor ile 14 puanla 7'nci sıradaki Tüpraşspor karşılaştı. Karşılaşma, 40'ıncı dakikasında çıkan olaylar nedeniyle iptal edildi.

Doğal çimli 19 Mayıs Semt Sahası'nda dün oynanan ve Tüpraşspor'un 5-0 önde olduğu maçın 40'ncı dakikasında, pozisyon gereği ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Sasonspor'lu Ahmet Çelik ve arkadaşları asıl mesleği polis olan karşılaşmanın orta hakemi İhsan Doğan'a saldırdı. Orta hakem Doğan'ı tekme tokat döven Sasonsporlu futbolcuları, rakip takım futbolcuları ve saha güvenliğinden sorumlu polisler güçlükle tutabildi.

Boyun ve yüzünden aldığı yumruklarla tartaklanan orta hakem İlhan Doğan'ın şikayeti üzerine Sasonsporlu Ahmet Çelik, Hilmi Cangürdü, Recep Söylemez ve Şükrü Arslan, gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 futbolcu götürüldükleri polis karakolunda alınan ifadeleri ardından serbest bırakıldı.

Sasonspor futbolcuları, orta hakem İlhan Doğan'a yağmur ve çamur nedeniyle maçın ertelemesi yönünde talepte bulunduklarını anlatırken, kendisine, "Sizler de görüyorsunuz. Bu sahada futbol maçı oynanır mı? Bu sahadan hayvanlar bile geçmez. Orta hakeme defalarca maçın ertelenmesini söyledik. Hakem bize, 'Benden iyi mi bileceksiniz, bu maç oynanacak' diyerek, aleyhimizde kararlar vermeye başladı. 40'ncı dakikada da haksız yere yine gösterdiği kart sonucu arkadaşlarımız da kendilerine hakim olamadı." 

Olumsuz hava koşulları ve saha zemini nedeniyle Sasonspor ve Batmanspor takımlarının yedek futbolcu bulamadıkları için maça sadece 11 futbolcuyu götürmek zorunda kaldığı belirtildi.



AA(GG/İD)