Geçen cuma günü, Eyyüp Peygamber Mahallesi'ndeki boş bir arazide halı üzerinde erkek cesedi bulundu. Yapılan incelemede üzerinde kimlik çıkmayan cesedin başının taşla ezilerek öldürüldüğü belirlendi. Cinayetin çözülmesi için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, cesedin fotoğrafını mahallede yaşayanlara tek tek göstererek cesedin kime ait olduğunu belirlemeye çalıştı. Yaklaşık 200 ev ile yapılan görüşmeler sonunda cesedin inşaat işçisi 29 yaşındaki Bozan Demirok'a ait olduğu belirlendi.

4 BİN LİRA İÇİN ÖLDÜRÜLMÜŞ

Kimliği saptanan Bozan Demirok'un yakınlarının ifadesine başvuran polis, daha sonra bu kişinin cep telefonundan yaptığı son görüşmeleri inceledi. Yapılan incelemede Demirok'un en son 29 yaşındaki Memduh Demir ile görüştüğü saptandı. Polis, Memduh Demir'in, öldürülen Demirok'a borçlu olduğunu da belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, merkeze bağlı Külünçe Köyü'ne giderek Demirok'u gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Memduh Demir, yapılan sorgulamasında cinayeti işlediğini itiraf etti. Bozan Demirok'a 4 bin lira borcu olduğunu söyleyen Demir, ifadesinde şunları söyledi;

"Bozan'a 4 bin lira borcum vardı. Borcumu ödemem için bana sürekli baskı yapıyordu. Bende bu borcu ödeyecek durumda değildim. Konuşmak için Bozan'la gece geç saatlerde buluştuk. Arazide konuşurken bana hakaret edince öfkelendim ve yerdeki taş ile kafasına vurdum. Yere düştü ve kafasından kanlar gelmeye başladı. Cebinde bulunan borç senedim ile cüzdanını alıp kaçtım. Pişmanım."

Demir, sorgulamasının tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve, 'Adam öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi.



ÖŞ(HK/COŞ)