Bugüne kadar aldığı maaşlarla her zaman kendisine kitap alan emekli müftü Feyyaz Yaşar, 1985 yılında Malatya’da müftülük görevine başladığını ve 1998 yılında emekliye ayrıldığını söyledi. Malatya’ya Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın annesinin teklifi ile tayin olduğunu belirten Yaşar, Malatya’dan evlendiğini söyledi. 14 yıl boyunca Malatya’da görev yaptığını ifade eden Yaşar, "Yemeden içmeden bulduğum parayı hep kitaba verdim ve kitap en sevdiğim canım ciğerim arkadaşımdı, ulemaydı ondan istifade ediyordum" dedi. 

Şu anda 80 yaşında olduğunu belirten emekli müftü Yaşar, kitaplarını İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesine bağışladığını belirterek, "4 sin cilte yakın hepsi kaynak eser kitaplar gençlerimiz istifade eder belki, benim ruhum da ruhi mahşerde bundan istifade eder" diye konuştu.

Yaşar, kendisi gibi kitapları olan kişilerede seslenerek, gençlerin faydanalanması için kitap bağışı yapmalarını istedi. Bağışlanan kitaplar fakülte görevlileri tarafından kolilenerek Üniversite’ye götürüldü.