Kent merkezinde bulunan ilköğretim okullarında 4 ay süreli geçici olarak görevlendirilmek üzere 150 temizlik işçisi alınacağı duyuruldu. Müracatlar için kent merkezindeki Kongre Lisesi Spor Salonu adres gösterildi.

TARTIŞMA ÇIKTI, ÇEVİK KUVVET GELDİ

Sabah saatlerinde başlayan müracat işlemlerinde İş-Kur Müdürlüğü personeli ile adaylar arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Müracata gelenlerin sıraya girmemesi nedeniyle memurlar uzunca bir süre başvuru kabul etmedi. Spor salonuna gelen Çevik Kuvvet ekibi, mikrofonla anons yaparak adayları sıraya geçmeleri konusunda uyardı. Öğlen saatlerine kadar toplam 1400 kişi iş için başvuru yaptı.

KURA ÇEKİMİNİ DUA EDEREK İZLEDİLER

Başvuruların tamamlanmasının ardından kura çekimine geçildi. Uzun süre ayakta beklemekten yorulan bazı adaylar, sonucu salon içinde yere oturarak bekledi. Noter huzurunda yapılan kura çekimi sırasında, başvuru yapanlar isimlerinin okunmasını sabırsızlıkla bekledi. Bazı başvuru yapanların ise dua ettiği görüldü. Kuradan ismi çıkan 150 kişi büyük mutluluk yaşarken, 150 yedek isim de belirlendi.



HY(EA/AK)