Giresun’un Gemiler Çekeği Mahallesi’nde oturan Ercan Yayla, geçen Mart ayında iddiaya göre sürekli ağladığı için Edanur'u dövüp yere fırlattı. Anne 18 yaşındaki Nurcan Yayla, yaralanan ve bilinci kapanan bebeğini Giresun Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü. Burada ilk tedavisi yapılan bebek, Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne, ardından da Samsun’daki özel bir hastaneye sevk edildi.

5 BEYİN AMELİYATI YAPILDI

Vücudunun birçok yerinde morluk ve ağır darbe izleri olduğu belirlenen bebek, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Beyin cerrahi uzmanları tarafından muayene edilen Edanur Yayla, beyin zarının altında kanama belirlendi. Yapılan ameliyat ardından beyin zarının altındaki kanama tedavi edildi. Ancak, Edanur Yayla'nın beyninde su toplaması (Hidrosefali) gelişti. Bu nedenle 3 kez daha ameliyat edilen Edanur, beynindeki su toplanmasının tekrar etmesi üzerine 3 hafta önce ambulans uçakla Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi'ne sevk edildi. Burada da bir beyin ameliyatı daha geçiren Edanur Yayla dün Samsun’daki özel hastaneye yeniden getirildi.

ÇOCUK YUVASINA GÖTÜRÜLDÜ

Sağlık kontrolü yapılan küçük kızın taburcu edilmesine karar verildi. Özel Hastanenin Başhekimi Opr. Dr. Ferhat Günaydın, devlet korumasına verilmesine karar verilen Edanur Yayla’yı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu görevlilerine teslim etti. Sosyal hizmet uzmanları Edanur Yayla’yı alarak Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvasına götürüldü.

HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Edanur Yayla’nın sağlık durumu hakkında bilgi veren Başhekim Opr. Dr. Ferhat Günaydın, şöyle dedi:

"Edanur bebek geçirdiği birçok ameliyat ve tedavinin sonucunda belli bir noktaya getirildi. Ancak daha sonra Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi'ne sevk edilmişti. Tedavisi tamamlanınca dün gece hastanemize getirildi. Biz hastamızı teslim aldık. Gereken kontrollerini yaptıktan sonra taburcu olmasına karar verdik. Hayati tehlikeyi atlatmış durumda. Ve alınan karar doğrultusunda devlet korumasına alınmak üzere görevlilere Edanur bebeği teslim ettik. Sağlık durumu çok iyi."

Öte yandan, olay sonrasında baba Ercan Yayla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış, bebeğinin dövüldüğünü saklayan anne Nurcan Yayla’ya da Sosyal Hizmetler Uzmanları tarafından psikolojik tedavi uygulanmıştı.


YK(İS/İD) (FOTOĞRAFL)