Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi İkinciköprü Mevkii'nde arama- tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri dün akşam saatlerinde bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte 4 uzman çavuş ile 2 köy korucusyaralandı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma çıktı. Teröristler gece karanlığından yararlanarak kaçmaya çalışırken, bölgeye takviye komando timleri sevkedildi.

Karanlıktan yararlanarak Kato Dağı'na kaçan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destkeli kapsamlı operasyon düzenlendi. Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına alıp bombaladı. Daha sonra teröristlerin olduğu bölgelere helikopterlerle jandarma özel harekat timleri indirilip, karadan askerler sevkedildi. Timlerle PKK'lıları arasında yer yer çatışmalar çıkarken silah sesleri Beytüşşebap ilçe merkezinden duyuldu.

PKK'lı teröristlerin saldırısında yaralanan 4 uzman çavuş ile ile 2 korucu dün gece yoğun güvenlik önlemleri altında Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada ilk tedavileri yapılan yaralılar helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne götürüldü.



EB(GG/İD)