Kayseri'de 2004 yılında KOSGEP tarafından verilen 10 bin lira destekle Hacı Koç ve oğlu Murat Koç tarafından Argıncık Doğu Sanayi'de yapılan, 4 metre 70 santim boyunda, 2 metre 94 santimetre eninde ve 3 metre 20 santimetre yüksekliğindeki masanın büyük bölümü, iddiaya göre yakacak olarak kullanıldı. Murat Koç, dev masanın yapımında 5 metreküp çam ağacı, 100 kilo  tutkal ve 400 desimetre küp lambiri kullandıklarını belirterek şunları söyledi:

"Kayseri ve Türkiye'nin tanıtımı için 10 kişilik ekiple gece- gündüz çalışarak 1 ayda yaptığımız masanın bir bölümü, ne yazık ki bizim bilgimiz dışında odun olarak yakılmış. Masamızı daha önce kiracı olarak oturduğumuz binanın damına vinçle çıkartmıştık. Dükkan sahibi de masanın burada kalabileceğini söylemişti. Binaya taşınan yeni kiracılar bize ve bina sahibine haber vermeden masanın büyük bölümünü kırıp sobada yakmış. Noter tesbiti yapap masaya zarar verenler hakkında tazminat davası açacağım.''

Murat Koç, bir çok mobilya ve dekorasyon fuarında sergilenen dev masanın talan edilip yakılmasından büyük üzüntü duyduğunu anlatırken, ''Bu masa mobilya sektörünün bir simgesiyldi. Masamız herşeyden önce bir sanat eseriydi. Masaya niye zarar verirler, niye yakarlar bunu anlamak mümkün değil'' diye konuştu.



VD(OE/İD)