Mecidiyeköy’deki bir AVM önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, ‘4+4+4 ile çocuklarımızın geleceğiyle oynanmasına izin vermeyeceğiz’, ‘AKP tüm Türkiye’de olağanüstü hal ilan etti. Tüm engellemelere rağmen çocuklarımızın ve öğrencilerimizin geleceğine sahip çıkmayı sürdüreceğiz’, ‘Kabakçı Mustafa’lar değil, Hazerfen Ahmet Çelebi’ler yetiştirelim’ diye pankart açtı. Topluluk, ‘AKP yasanı al başına çal’, ‘Çocukları köle yaptırmayacağız’ sloganları ile Mecidiyeköy’deki AK Parti Şişli Binası’na yürüdü.

Yürüyüş sırasında trafikte kalan sürücüler klakson çalarak tepki gösterdi. Grubun yürüyüşü sırasında çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi alırken, AK Parti binası önünde çevik kuvvet polisleri barikat kurdu.

Basın açıklaması okuyan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen 4 No'lu Şube Başkanı Arzu Erdoğan,  şunları söyledi:


‘4+4+4 olarak bilinen İlköğretim ve Eğitim Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na karşı tepkilerimizi demokratik-meşru bir biçimde ifade edebilmek için Ankara’da yapacağımız basın açıklaması hukuk dışı bir biçimde engellendi. AKP en temel haklarımızı kullanmamızı dahi engelleyecek yasakçı ve tehditkar tutumundaki ısrarını sürdürüyor. Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gitmeye çalışan emekçiler, çeşitli yöntemlerle engellenmiş ve polisin şiddetine maruz kalmıştır. Çeşitli illerde arkadaşlarımıza biber gazıyla müdahale edilmiş, birçok arkadaşımızın yaralanmasına neden olmuştur. Yaşanan bu gelişmeler, gerek çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesi, gerekse sendikal alana yönelik önemli değişikler içeren düzenlemelerle ilgili olarak bugüne kadar yaptığımız itirazların gücünü ve haklılığını göstermektedir."


Bu arada Ankara Kızılay Meydanında bekleyen gruba polisin tarafından müdahale edilmesinin haber alınmasıyla grup ıslık çalarak tepki gösterdi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

(BB)