Eğitim- Sen Antalya Şubesi üyeleri, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve '4+4+4' olarak anılan yasa teklifini protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya gelen sendika üyeleri, ellerindeki döviz ve pankartlarla slogan atarak, Kalekapısı'ndaki Attalos Heykeli'ne kadar yürüdü. Yürüyüşte sendika üyeleri 'Okullarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz', '4+4+4= 4', 'Karanlığa teslim olmayacağız', 'Zorunlu eğitim 12 yıla çıkmıyor 4'e iniyor' yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Yürüyüşün ardından basına açıklama yapan Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkarmayı öngören yasa teklifinin TBMM Eğitim Komisyonu'nda kabul edildiğini hatırlattı. Eğitim sistemindeki düzenlemenin bilimsel verilerle toplumun gerçek ihtiyaçları doğrultusunda yapılması gerektiğini aktaran Sönmez, "Düzenleme geri çekilmediği ve mevcut haliyle meclis gündemine geldiği takdirde, hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanarak tüm Türkiye'yi eylem alanına çevireceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi. Sönmez, şunları söyledi:

"Eğitim sisteminin ve çocuklarımızın ihtiyaçlarından çok tamamen siyasal ve ideolojik amaçlarla hazırlanan kanun teklifi ile eğitimde çokbaşlılığın önü açılarak, sonu görünmeyen derin bir karanlığın içine itilmek istenmektedir. Eğitim ve bilim emekçileri olarak toplumun bir bölümünün kaygıyla takip ettiği 4+4+4 tartışmalarında çocuklarımız, öğrencilerimiz ve velilerimizle aynı taraftayız."

Nurettin Sönmez, '4+4+4' yasa teklifini protesto amacıyla cumartesi günü de Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya gelerek yürüyüş yapacaklarını sözlerine ekledi.