İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi ana kapısı önünde toplanan 50 kişilik grup ‘Evet ama yetmez’, ‘Eğitim için 4+4+4’ yazan dövizler açtı. Burada grup adına basın açıklaması yapan Nihat Buğra Ağaoğlu, yürürlükte olan sistemi eleştirdi.

Ağaoğlu “Yeni sistem, 28 Şubat’ta toplum mühendisliğine soyunan askeri, sivil ve bürokratik zorbaların bir eseri olan sekiz yıllık kesintisiz eğitim faciasının bir nevi tamiri olacak. Yeni kesintili eğitim modelini bir takım endişe ve eleştirilerimize rağmen destekliyoruz. İktidar döneminde halkın büyük bir kısmının teveccühünü kazanmış bir hükümet, millet iradesini hiçe sayan, totalitarizm aşığı toplum mühendislilerinin eğitim sistemine müdahale ederek, toplumu utançla anılan dehlizlerine göndermeliydi” diye konuştu.


İÇERİĞİ BOŞALTILMAMALI




Yeni eğitim sisteminin uygulanması konusunda hükümetin geç kaldığını söyleyen Nihat Buğra Ağaoğlu, “Her şeye rağmen hükümet gecikmiş de olsa statüko ve vesayetin sözcülüğünü yapan siyasi partilerin, askeri ve sivil bürokrasinin gösterdiği direnci yumuşatmak veya kırmak adına, yapılan bu düzenlemenin içeriğini boşaltmamalıdır. Henüz okuma-yazma öğrenme aşamasında bulunan ve hayata ilişkin temel kavramların çoğundan habersiz bir çocuk 13-14 yaşlarında fiziksel ve ruhsal kimliğinin şekillenme aşamasındaki sancıları yaşayan bir ergenlik dönemi öğrencisini aynı okul ortamında bulundurmanın bu öğrenciler üzerinde oluşturacağı psikolojik travmalar ise bilimsel bir gerçektir” dedi.


MD (MK) (FOTOĞRAF)