İl merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunan 22 haneli ve 160 nüfuslu Mescitli köyünde muhtarlık makamı uzun yıllardır el değiştirmedi. 1953-1973 yılları arasında 20 yıl boyunca köyde muhtarlık yapan Teyfik Arslan, daha sonra bu görevi askerlik hizmetini yapan oğlu İbrahim Arslan'a devretti. 1973 yılında seçilen İbrahim Arslan, o tarihten bu yana yapılan seçimlerde köyün tek muhtar adayı oldu ve seçildi. Muhtarlık görevinde 39 yılı geride bırakan ve 40'ıncı yılına girmeye hazırlanan İbrahim Arslan, köylülerinden gelecek seçimde müsaade isteyeceğini ve yeniden aday olmayacağını söyledi. 
Muhtarlık yaptığı dönemde köyün çözülmeyen sorununun kalmadığı anlatan İbrahim Arslan, "1953 yılında babam köye muhtar olmuş. Ben 1973 yılında askerden geldikten sonra muhtarlığı ben aldım. Babamın okur yazarlığı yoktu. Zaten askere gitmeden önce işlerini yine ben yapıyordum. Askerden geldikten sonra bana devretti. 1973 yılından bu yana bu görevi aralıksız olarak ben yapıyorum. Köylümüzün takdiri bu zamana kadar beni layık gördüler ki böyle devam etti. Yeni seçimlerde muhtarlığa tekrar aday değilim. Biraz kafamı dinlemek istiyorum. Yaşlandıkça insana zor geliyor. Benim de bir oğlum var.  Ama muhtarlığı ona bırakmayı düşünmüyorum. Bu köy günahı ve sevabıyla bana yıllarca bana oy verdi. Onları hiç mahcup etmedim. Bu görev tek başına yapılacak bir görev değildir. Bu görev köylü ile birlikte yapılır." dedi. Muhtarlığın en önemli görevinin köydeki asayiş ile birlik ve beraberliği muhafaza etmek olduğunu söyledi.
KÖYLÜLER, 'BIRAKMAYIZ'
11 yıldır köy camisinde imamlık yapan Selahattin Kaya, "İbrahim Arslan benim gördüğüm muhtarlar içinde bu işi en iyi yapan insan. Ben 3-4 köyde görev yaptım ama böyle bir muhtar görmedim. Sivas'ta ve köylerinde bu kadar uzun süre aralıksız muhtarlık yapanına hiç rastlamadım. Muhtarımız bizi bıraksa da biz köylü olarak onu bırakmayız. Çünkü ondan başka bu işi yapacak kimse yok. Yani kısacası gelecek dönemde bizim muhtarımız olmasını isteyeceğiz." dedi. Köylüler de muhtarlarından çok memnun olduklarını dile getirdi.
İbrahim Arslan'ın köyü Mescitli, 2012 yılında Türkiye genelinde yapılan, 'Türkiye'nin en temiz köyü' yarışmasında da dereceye girerek ödül almıştı. Arslan'ın ödülünü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar vermişti. 
 
HY(EA/AAA)