Adalet Bakanlığı'nın özel izniyle Erzurum Bölge Komisyonu'na verilen görevlendirmeyle İzmir, Artvin ve Şırnak illerindeki cezaevlerinde infaz koruma memurluğu başvuruları başladı. Mülakat için Erzurum Adliyesi'ne gelen memur adayları ellerinde bavullarıyla sıranın kendisine gelmesini bekledi. 3 Haziran'da başlayan başvurulara Türkiye'nin dört bir yanından memur adayları akın etti.

ÇOĞUNLUĞU ÜNİVERSİTE MEZUNU

KPSS'den 70 ve üzerinde puan alanların başvurabildiği infaz koruma memurluğuna talip olanların çoğunluğunu üniversite mezunu gençler oluşturdu. İnfaz koruma memurluğuna İzmir için 1219, Artvin için 143, Şırnak için 2 bin 202 kişi başvuruda bulunuldu. Yaklaşık 3 bin 500 başvuru arasında 380 kişi devlet memuru olabilecek.

Artvin'deki infaz koruma memurluğuna başvurmak için Yozgat'tan geldiğini anlatan lise mezunu Hanifi Arslan, "KPSS'den 84,546 puan aldım. 8 kişi alınacak ilk 7'deyim. Yaşım 27 ülkemizin durumu belli. Umarım bu defa olur" dedi.

SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ ADAY

Adıyaman Üniversitesi'nde sosyal bilgiler öğretmenliği okuduğunu belirden İsmail Karayel de, atanması yapılmadığı için infaz koruma memurluğunda şansını denemek istediğini söyledi.

Adaylar fiziki görünüm ve diksiyon kontrollerinden geçtikten sonra boy ve kilo ölçümleri yapıldı. Memur adayları 8- 9 Haziran günü sözlü mülakata katılacak.



HP(KS/COŞ)