Olay 9 Mayıs günü Çat ilçesine 50 kilometre uçaklıktaki Karabey Köyü kırsalında meydana geldi. Arızayı gidermek için çıktığı yüksek gerilim hattının sigortasını değişirirken akıma kapılan Erdal Atmaca, emniyet kemerinin takılı olması nedeniyle bir süre asılı kaldığı direğin üstünden arkadaşları trafından güçlükle indirildi. Çat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Atmaca burada yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum'dan gönderilen ambulans helikopterle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Bir süre Yanık Tedavi Merkezi'nin yoğun bakımında tutulan Atmaca, iyileşerek birkaç gün serviste kaldıktan sonra taburcu edildi.

ŞEFİNİ SUÇLADI

Erzurum'un Hınıs İlçesi'nde yaşayan Türkan- Erdal Atmaca çiftinin 4 çocuğundan büyüyüğü olan Erdal Atmaca, 8 ay önce TEDŞ'a bağlı taşeron firmada işe girdiğibi belirtti.  Gelen ihbar üzerine arızanan olduğu Karabey Köyü'ne biri firmanın diğeri TEDAŞ'ın şefi olmak üzere kendisi gibi arıza bölümünde çalışan Ömer Güven ile birlikte gittiklerini kaydeden Atamaca şunları anlattı:

"Olay yerine gittiğimizde TEDAŞ'ın kendi şefi ot toplamaya başladı. Ben, Ömer Güven ve şirketin şefi olan K.E. de arızanın olduğu direkte çalışıyorduk. Arızayı gidermek için Ömer'le direğe tırmandık. Direğin orta gerilim sigortası arızalıydı. Bizden biraz aşağıda duran şefe ayırıcı kolunu indirmesini söyledim. O da 'tamam indirdim' dedi. Elimi sigortaya uzıttığımda akımın kesilmediğini anladım. Şefi bir kez daha uyardım. Kendisi ile aramız yoktu. Böyle bir şey yapacağı aklımın ucundan geçmezdi. İkinci kez bana 'Tamam sen işini yap' dedi. Güvenip sigortaya doğru hamle yapınca elektrik akımına kapılmam sonucu bayılmışım. Kendime geldiğimde Ömer arkadaşım beni direkten indiyordu. Emniyet kemerim takılı olmasa yaklaşık 14 metreden düşüp ölebilirdim. Vücüdumun büyük bir bölümünde 3 ve 2'nci derecede yanıklar oluştu. Servis doktorlarının ilgisi ile kısa sürede sağlığıma kavuştum. Yoğun bakımda olduğum için ifadem alınamadı. Taburcu olduktan sonra Hınıs Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Şefimiz K.E.'nin, şirkette çalışan 4- 5 kişi ile arası yoktu. Her fırsatta hakkımızda rapor tutup bizi işten attırmanın yollarını arıyordu. Gıcıklık olsun diye bunu yaptığına inanıyorum."

'OĞLUMU AYNI İŞE GÖNDERMEK İSTEMİYORUM'

Oğlunun başucundan bir saniye bile olsun ayrılmayan anne Türkan Atmaca ise şöyle konuştu:

"Eşim işsiz. Oğlumun bize gönderdiği para ile geçimimizi sağlıyorduk. Ama bunu bize çok gördüler. Oğlum bir karıncayı bile incitmez. Bu nasıl bir kindir ki oğlumu yüksek gerilim hattına verebiliyor. Kaza günü de gelmiş 'geçmiş olsun' diyor. Artık oğlumu aynı iş yerine göndermek istemiyorum. Oğlumun hayatını ikinci kez riske atamam" dedi.