25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına 27 Ocak- 6 Şubat 2011 tarihleri arasında ev sahipliği yapan Erzurum, şimdi de Kış olimpiyatların yolunda Kuzey Disiplini Dünya Gençler ve U23 Dünya Kayak Şampiyonasına hazırlanıyor. Merkez Palandöken İlçesi'ndeki tarihi Kiremitlik Tepe'de bulunan Kayakla Atlama Kuleleri'nde 19- 26 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonayı izlemek için FIS'ın (Uluslararası Kayak Federasyonu) 19 üst düzey yöneticisi Erzurum'a geliyor.

650'Sİ SPORCU BİR KİŞİ GELECEK

Kayakla atlama kuleleriyle Kandilli'deki kayaklı koşu pistlerinde yapılacak olan iki şampiyonaya Türkiye ile birlikte 38 ülkeden 650'si sporcu olmak üzere yaklaşık bin kişi katılacak. Şampiyonaya katılacak ülke sporcularının Erzurum'a gelmeye başlağını belirten Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, şampiyonanın açılış törenin 20 Şubat Pazartesi günü saat 20.00'de 3 binlik Buz Hokeyi Salonunda yapılacağını bildirdi. Özer Ayık, halkı hem açılışa hem de ücretsiz olan yarışları izlemeye davet etti.

KIŞ SPORLARINDA TÜRKİYE'NİN İLK DÜNYA ŞAMPİYONASI

Şampiyonalar için Erzurum'a gelen sporcu ve teknik ekibin Palandöken'deki otellere yerleştirildiğini belirten Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Özer Ayık, çok heyecanlı olduklarını kaydetti. Sporcuların konaklamasından, antrenmanlarına, sağlıktan, güvenliğe kadar her türlü önlemin alındığını vurgulayan Başkan Özer Ayık şunları söyledi:

"Erzurum'da şölenle iki dünya şampiyonası yapılacak. FIS yarışları sonrası kıta kupaları, gençler, büyükler, dünya şampiyonası olacak. Sıra Kış olimpiyatlarına gelecek. Gençler dünya şampiyonasına en fazla 34 ülke katılmış. Ama Erzurum'a Türkiye ile birlikte 38 ülke yarışacak. Dünya kayağında Uluslararası Kayak Federasyonunun ülkemizde ilk büyük resmi faaliyeti. Biz ülke ve federasyon olarak dünya kayak sahnesine ilk defa çıkıyoruz. FIS'ın genel sekreteri ve 19 üst düzey yöneticisi de hazır bulunacak. Dünya, Türk'ün misafirperverliğini ve Erzurum'da yapılan görkemli spor tesislerini tanıyacak. Türkiye sadece deniz, kum ve güneşle değil, kayak merkezleriyle de turist çekecek. Erzurumlular için 'Haydi dünya ile el ele verelim' diyoruz. Erzurumlular yarışmalarda olmazsa, bu buluşma gerçekleşmiş sayılmaz. Hem açılış hem de karşılaşmalar ücretsiz olacak. Türkiye'de kış sporlarında, ilk defa dünya şampiyonası düzenleniyor."

Tİ(KS/COŞ)