Beydağları'nın son noktası olan Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan tatilci ve turistlerin nefes alma yeri haline geldi. Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletilen kanyonu, günde 2 bin 500 ile 3 bin kişi ziyaret ediyor. Ziyaretçiler, suyun coşkun akışına karşı el ele tutuşarak kanyonu geçiyor. 18 kilometrelik kanyonun 7 kilometresinde yürünebiliyor. 2'nci kilometrede çamur banyosu yapan ziyaretçiler, yol boyunca mağaraları inceliyor, 7'nci kilometredeki şelalenin altında serinliyor.

ÇOK ENFES BİR YER

Kanyona gelen Alman Maier Georg, kanyonun çok enfes bir yer olduğunu belirterek, "Dışarı çok sıcak ama burada başka bir hava var. Çok nefis bir doğa harikası. Su çok soğuk, insana serinlik veriyor" dedi. Tatilcilerden Mine Yıldırım, "Süper bir yer. Herkesin gelip görmesini isterim" derken, Neslihan Uçkun da "Burası çok güzel. Gerçekten esrarlı duruyor. Çok zevk aldık, çok eğlenceli" ifadelerini kullandı.

Kanyonun Antalya tarafındaki tesislerin sahibi Mutlu Ulutaş, Saklıkent'in uğrak yerlerin başında geldiğini belirterek, "Şu anda çok sıcak bir dönemdeyiz. Yerli- yabancı bütün misafirlerimiz Saklıkent'i ziyaret ediyor. Buz gibi suyunda, kanyonda yürüyüyor, rafting yapıyorlar. Ağaç evlerimizde konaklama imkanı buluyorlar. Çok güzel bir tatil geçiriyorlar" dedi.



AA(SU/CK)