Adnan Menderes Üniversitesi, Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Kampusu içinde yapımına başlanan yurt inşaatındaki kazı çalışmaları az daha bir faciaya neden oluyordu. Üç gün önce patlatılan dinamitlerle oluşturulan hafriyatın düzenlenmesi sırasında kopan yaklaşık 3 ton olduğu belirtilen kaya parçası, 300 metre yuvarlandıktan sonra Altümsek Sitesi'nde 10 daireli apartmanın kolonuna çarparak durabildi. Kayanın yuvarlanması sırasında bahçede temizlik yapan site görevlisi son anda kaçarak canını kurtarırken, büyük gürültüyle sarsılan binadakiler can havliyle kendilerini dışarı attı. Site görevlisi Abdulkadir Duranay, sitenin arkasındaki bölümde yaprakları temizlerken büyük bir gürültü duyduğunu belirtti. Duranay, "İçimden bir ses hızla oradan uzaklaşmamı söyledi. Kaçmaya başladım. Birkaç saniye içinde büyük bir kaya parçası tel örgüleri ve bahçe duvarını yıkarak sitenin içine düştü. Hızla yuvarlanan kaya parçası büyük bir gürültüyle binanın kolonuna çarptı. 10 dairelik bina sallandı" dedi. Altümsek sitesinde oturan Yavuz Delen de site sakinlerinin büyük bir panik yaşadığını belirterek, "Kaya büyük bir şans eseri insanların olmadığı, çocukların oynamadığı bölüme düşmüş. Büyük bir gürültü ile binayı sallayan kaya eğer bir metre öteye gitse komşu sitedeki evin penceresinden içeri girerdi. Hiçbir önlem almadan dinamit patlatılmasına, çalışma yapılmasına nasıl izin verilir anlayamıyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

500 öğrencilik yurt inşaatı için zemin çalışması yapan firma yetkilileri ise bu tür kazaların binde bir bile olsa yaşanabileceğini savundu. İş makineleri ile çalışma yapılan alanda yuvarlanan kayanın siteye düşmesinin üzüntü verici olduğunu söyleyen firma yetkilileri, bundan böyle daha dikkatli çalışacaklarını söyledi.

Olay yerine gelen Kuşadası Belediyesi zabıta ve imar müdürlüğü yetkilileri tutanak tutarken, müteahhit firmanın kiraladığı iş makineleri ile kaya parçası sitenin dışındaki ağaçlık alana çekildi.



LS(AÖ/BT)