Adana'nın merkez Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi'nde yaşayan 5 çocuklu Erçoban ailesinin ortanca çocuğu Gülşen Erçoban, 2 yıl önce mahallelerindeki Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi'nde tekvando kursu açıldığını duyunca, anne ve babasını razı edip antrenmanlara katıldı.

Okuldan arta kalan zamanlarda antrenmanlara giden Gülşen, kısa zamanda azmiyle dikkatleri çekti.

2 YILDA 7 MADALYA

Yaklaşık iki yıl eğitim alan minik tekvandocu Gülşen 2 yılda 7 madalya aldı, birçok yarışmaya da maddi imkansızlıklar nedeniyle katılamadı.

Eğitime başlamadan önce tekvandoya ilgi duyduğunu belirten Gülşen Erçoban, "İlgim vardı ama imkanlarımız uygun değildi. Mahallemizde böyle bir kurs açıldığını öğrendiğimde çok mutlu oldum. Tekvandoyu televizyonda izliyordum. Önüme bir fırsat çıktı ve ben de değerlendirdim" dedi.

Ailesinin başarısında önemli katkıları olduğunu anlatan Gülşen, haftanın 5 günü, günde 3- 4 saat antrenman yaptığını ve dünya şampiyonluğunu hedeflediğini söyledi.

HARÇ PARASINI ÖDEYEMİYOR

Babasının asgari ücretle çalıştığını ve ekonomik sıkıntı çektiklerini kaydeden küçük sporcu, şöyle devam etti:

"Babam asgari ücretle işçi olarak çalışıyor. Karakuşak sınavlarına girebilmem için 300 lira harcı ödeyecek durumumuz yok. Bu konuda bana yardımcı olacak hayırseverlerin desteğini bekliyorum. İmkan verilirse, ay-yıldızlı kimonoyla ülkeme madalyalar kazandırmak istiyorum."

Seyit Ali Onbaşı İlköğretim Okulu 8'nci sınıf öğrencisi olan Gülşen, yarıyıl tatilinde takdirname alarak, spor da olduğu kadar okulda da başarılı olduğunu kanıtladı.

'KONAKLAMA VE YEMEK SORUNU YAŞIYORUZ'

Tekvando Antrenörü Hasan Aldatmaz ise yarışmalara büyük zorluklarla katıldıklarını belirterek, "Yarışma zamanı mahallede para topluyoruz. İl dışında düzenlenen şampiyonalara çoğu defa kendi imkanlarımızla gidiyoruz. Gittiğimiz yerlerde konaklama ve yemek sorunu dahi yaşadığımız oldu. Amatör kulüplere yardımda bulunan kişi ve kurumların bizlere de el uzatmasını bekliyoruz" dedi.



ÇA(OA/COŞ)