Ova Mahallesi'nde oturan 5 çocuk babası Ekrem Demir, 8 Eylül 2010'da yeni eve taşınan evli kızına yemek götürüp, geç döndüğü için tartıştığı eşi Rubaşa Demir'i kendini aldattığı iddiasıyla tabancayla başından vurdu. Demir, olayın ardından gittiği polis merkezinde önce, "Eşim intihar etti" deyip sonra da, "Korkutmak için tabancayı ayaklarına doğrulttum. Ancak karım elime vurunca tabanca patladı ve mermi başına isabet etti" dedi. Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KASTEN ÖLDÜRMEKTEN DAVA AÇILDI

Hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Ekrem Demir, Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Eşini kasten öldürmediğini belirten Demir, "Ben iddia edildiği gibi eşimi kasten öldürmedim. Önce Allah'a, sonra peygambere, daha sonra da adalete sığınıyorum" dedi. "DOSTUNU ÖĞRENECEKTİM"

Sanık Demir, daha önceki duruşmada ise eşinden 'dostum' dediği kişinin adını öğrenmek için tabancayı doğrulttuğunu ve bu sırada koluna vurunca silahın ateş aldığını ileri sürerek şöyle ifade vermişti:

"Ben aramızdaki sorunun halledilebilmesi için eşimin babasından bizi barıştırmasını istedim. Ancak eşim bunu kabul etmedi ve kendisinin başka biriyle olduğunu söyledi. Benim bazı eşyalarım kaybolmuştu. Karıma onları sorduğumda birlikte olduğu kişiye verdiğini söyledi. Hatta çizmelerimi bile aynı kişiye vermiş. Korkutmak için tabancayı ayaklarına doğrulttum. Ancak karım elime vurunca tabanca patladı ve mermi karımın başına isabet etti. Polis merkezine gidip önce karımın intihar ettiğini söyledim. Ancak daha sonra vicdan azabı çekip bu olayı benim gerçekleştirdiğimi anlattım."

5 çocuğu da şikayetçi olan sanık Demir'e sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulu'nda akıl sağlığının yerinde olduğu yönünde rapor verildi.

Mahkeme heyeti, sanık Demir'i eşini kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Cezasında hiç bir indirim yapılmayan sanık Demir, "Devletin kuralları vardır. Devlet ne derse o olur" dedi.