KTÜ Orman Fakültesi’ne 1976- 1978 yıllarında kayıt yaptıran, 1980- 82 yılları arasında da mezuniyete hak kazanan 24 öğrenci, geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. Kimi 12 Eylül askeri darbesi sırasında cezaevine girdiği, kimi de yurtdışına gittiği için diplomalarını alamayan mezunlar, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan dönem arkadaşları Alaettin Çakır ve Osman Kalay’ın çabalarıyla yıllar sonra buluştu, hasret giderip diplomalarına kavuştu.

Yurt dışından ve Türkiye’nin değişik yerlerinden buluşmaya katılan eski öğrenciler için düzenlenen diploma törenine KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Köse, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Zeki Başkent, Dekan Yardımcısı Salih Terzioğlu, eski dekanlardan Zafer Cemal Özkan ve öğretim üyeleri katıldı. Duygusal anların yaşandığı törende 30 yıl sonra diplomalarına kavuşan mezunlar, bahçeye çıkıp keplerini havaya fırlattı, gecikmeli de olsa mezuniyet sevincini yaşadı.

1980 ile 1982 yılları arasında diploma almaya hak kazanan ancak değişik nedenlere alamayan öğrenciler, geçici mezuniyet belgesi ile meslek hayatlarına atılmıştı.

KTÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Zeki Başkent, "76- 78 yılları arasında fakültemize kayıt yaptıran ve 1980- 82 yılları arasında mezuniyete hak kazanan arkadaşlarımız, 30 yıl sonra bir buluşma gerçekleştirdi. Diplomalarını geç de olsa kendilerine vermekten büyük mutluluk duyduk. 24 kişiden 8’i hiçbir belge almamış ve mesleklerini icra etmiyordu. Diğer 16 kişi ise geçici mezuniyet belgesi ile iş hayatına atılmıştı. Duygusal anların da yaşandığı buluşma sonucunda gecikmeli de olsa mezuniyet trenlerini yaptık" dedi.