Olay, İlkadım İlçesi Kale Mahallesi'nde 8 gün önce meydana geldi. İddiaya göre, kuyumcu ve tekstil mağazası sahibi Tekin Y., güven sağladığı 120 kişidan emanet diyerek aldığı 30 milyon lira değerinde altın ve paralarla birlikte ailesini de yanına alıp kaçtı. Tekin Y.'nin mağazasının üç gün süreyle açılmamasından şüphelenen ve araştırma yapan alacaklılar kuyumcunun kaçtığını öğrenince polise giderek şikayette bulundu.

Şikayetin ardından polis, Tekin Y.'yi yakalamak için yurt genelinde araştırma başlattı. Bu sırada, Tekin Y.'ye 5 kilo altın emanet eden kuyumcu 46 yaşındaki A.E. ve kardeşi 36 yaşındaki M.E. ile arkadaşları 28 yaşındaki M.A.ve 32 yaşındaki M.A., şüpheliyi İstanbul'da bularak otomobillerine alıp Samsun'un Atakum İlçesi'ndeki evlerine getirdi.

Olayı öğrenen polis, Atakum'daki eve baskın yapıp kuyumcu Tekin Y. ve onu evlerinde alıkoydukları öne sürülen 4 kişiyi gözaltına aldı. Polise ifade veren Tekin Y., "İşlerimle ilgilenemeyince yanımda çalışan elemanlar beni batırdı. Battığımı anladığımda çok geç oldu. Toparlayamayınca 30 kilo altını aldım ve İstanbul'a gittim. Herkesin parasını ödeyeceğim" dedi. Diğer şüpheliler ise verdikleri altını geri almak istediklerini bu nedenle kuyumcuyu İstanbul'da bulup Samsun'a getirdiklerini söyledi.

Öte yandan, Tekin Y.'nin yakalandığını ve bugün adliyeye sevk edileceğini öğrenen çok sayıda alacaklı adliye binasının önüne akın etti. Adliye binası önünde önlem alan polis bekleyenlerin kimliklerini tek tek sorup üst araması yaptı. Polisteki işlemleri biten 5 şüpheli, bugün geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.



HÇ(MS/CK)