Elazığ, Eyüp Bağları Sulama Birliği işçileri, ilk olarak PTT Meydanı’nda toplanarak açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla seslerini duyurmaya çalıştı. 40 aydan bu yana maaş alamadıklarını, sosyal güvenceleri olmadığını, dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyen işçiler adına Süleyman Tanış açıklama yaptı.

"İSTİFA ETMEMİZİ İSTİYORLAR"

Tanış, kendilerinin sürekli oyalandığını, yıllardır devletin 34 kadrolu elemanının maaş alamadığını belirterek, "Sağlık hizmetinden yaralanamıyor, evlerimize ekmek götüremez hale gelmiş durumdayız. Bizlerin sorununu çözmek yerine istifa etmemizi, yeşil kart almamızı önerenler bile oldu. Bizler kararlıyız, istifa etmeyeceğiz. Yeşil kart teklifine gelince sus payı mı, yoksa devletin memurundan devletin kadrolu işçisine rüşvet mi? Bizler kararlıyız, bu haksızlığın bedelini yargı önünde soracağız. Gerekirse Ankara’ya yürüyeceğiz, gerekirse bu yol uğruna öleceğiz"dedi.

SENDİKA BAŞKANINA İSTİFA ÇAĞRISI

PTT Meydanı’ndan Tes-İş Sendikası önüne yürüyen işçiler, "Vur vur inlesin sendika dinlesin", "Üyeler burada başkan nerede" sloganları atarak Sendika Başkanı Celal Şener'i istifaya çağırdılar. İşçiler daha sonra AK Parti Elazığ İl Başkanı Mahir Sönmez ile görüşmek üzere il binasına yürüdü. Görüşebilmeleri için randevu almaları gerektiği söylendiğini belirten Süleyman Tanış, çıkışta basın mensuplarına daha önceden bugüne randevu almasına rağmen bu cevabı aldıklarını söyledi.

"BUNLARDAN HAYIR YOK"

Tanış, "Bir sürü yalan dolan. Onlar şeytansa ben onların kuyruğuyum. İşte bunların yalancı olduğu kamuoyu önünde bir kez daha ispatlandı. Şimdi Valiliğe gidip son sözümüzü sayın valimize söylüyoruz. Çözüm buldu buldu, bulmazsa Ankara'ya gidiyoruz. Ankara'ya dertlerini anlatsınlar, bunlardan hayır yok"dedi.

ANKARA'YA GİDECEKLER

Elazığ Valiliği'ne yürüyen işçiler Vali Muammer Erol ile görüştü. İşçiler, sorunlarını anlattıkları Vali Erol’un Personel Daire Başkanı’nı aradığını fakat Personel Daire Başkanlığı’nın da bu işi üzerinden attığını ifade ederek, Ankara’ya gitme kararı aldıklarını ve bundan sonra haklarını Ankara’da arayacaklarını duyurdu.

İşçilerden Süleyman Tanış, "Ankara’da şu an bizim tek muhatabımız İçişleri Bakanı. Bize bu kadroyu veren İçişleri Bakanlığı. İçişleri Bakanlığı bize bu kadroyu nasıl vermişse, ya hakkımızı verecek ya da hakkımızı geri alacak. İçişleri Bakanı çözemedi mi Başbakan, Başbakan çözemedi mi Cumhurbaşkanı. O da mı çözemedi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi" diye konuştu.

İşçiler eylemlerine Ankara'da devam etmek üzere olaysız dağıldı.