Gaziantepli 5 çocuklu Paltaoğlu Ailesi'nin en küçüğü çocuğu olan İsminur 6 aylıkken, kalbinde delik olduğu anlaşıldı. Henüz 2 yaşındayken anjiyo yapılan İsminur, 3 yaşına geldiğinde ise Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde açık kalp ameliyatına alındı. Başarılı geçen ameliyat sonrası küçük İsminur'un kalp ritmini kontrol etmek için 'Pace' adı verilen cihaz takıldı. Delik olan kalbi iyileştirilen İsminur'a, doktor ve hemşireler yoğun ilgi gösterdi.

Ameliyatı gerçekleştiren Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nden Prof. Dr. Birol Yamak, "İsminur bize geldiğinde kalbinde ciddi bir delik vardı. Yapılan tetkikler sonucu ameliyat kararı verdik ve 3 hafta önce operasyon yaptık. Şimdi durumu çok iyi. Kalbindeki delik kapandı, kalp ritmini kontrol etmek için geçici olarak 'Pace' adı verilen bir cihaz taktık. Birkaç güne kadar İsminur taburcu olacak" dedi.

Anne Zeliha Paltaoğlu, kızının hayat dolu olduğunu belirterek, "Kızımın hastalığını 6 aylıkken öğrendik. İsminur bazen morarıyordu. Ameliyat için doktorlar 3 yaşına kadar beklememizi söylediler. Kızım başarılı bir ameliyat geçirdi. Şu anda durumu gayet iyi" diye konuştu.

İsminur Paltaoğlu, hastane çalışanlarının aldığı oyuncaklarla dolu odasında taburcu olmayı bekliyor.



MB(AK/OA/CK)