BEÜ Devlet Konservatuarı Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Uğur Dayal, Maden Mühendisliği 1'inci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Celil Yılmaz ve Matematik Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Muhammet Emre Kök, kadınlara özel bilgilerin yer aldığı, onların çeşitli sorularına cevap bulabilecekleri, ayrıca sorunlarını, görüşlerini, sosyal ve kültürel paylaşımda bulunabilecekleri bir forum sitesi kurdu. Öğrenciler, 'www.forumkadiniz.com' sitesinden elde edecekleri gelir ile her ay 2 kız öğrenciye de 100'er lira burs vermeye karar verdi. 

Sitenin kurucularından Muhammet Emre Kök, siteye üye olup burstan yararlanmak isteyen öğrencilerin, site içindeki burs formunu dolduracaklarını, formlardaki öğrenim bilgilerine göre o ay en çok oyu alan 2 öğrencinin de burs almaya hak kazanacağını söyledi. Arkadaşları ile sohbet ederken kadınların sorunlarını daha iyi anlatabileceği bir site kurmaya karar verdiklerini belirten Kök, henüz yeni oluşturdukları sitenin, 'öğrenciden öğrenciye burs' uygulamasının da etkisiyle ilgi gördüğünü ifade etti. Kök, şöyle dedi:

"Ülkemizde eğitimle ilgili kampanyalara bakıldığında hep kadınlar üzerinden yapılıyor. Çünkü kızların okuması biraz daha zor. Biz de kız arkadaşlarımızın şartlarını daha fazla olgunlaştırmak için böyle bir şey yaptık. Şu anda sistemimizde 300 kişi var. Daha fazla kişi olduğu zaman daha fazla destekçi bulacağımıza, daha fazla insana yardım edebileceğimize inanıyoruz."

Celil Yılmaz ise "Bir öğrencinin bir öğrenciye burs vermesi çok güzel bir şey. Öğrenciler öğrencilere burs veriyor. Zaten sloganımız da bu. Biz bir elçi konumunda gönüllü insanları bulup projemizi anlatıyoruz. Onların desteği ile belirli bir oylama sistemiyle öğrencilere burs veriyoruz. Sitemizi farklı kılan bu" diye konuştu.



GG(EE/BT)