Halkalı’da askeri personel taşıyan servis aracına saldırıda kullanılan bombanın içine konulduğu kabı hazırlayan ve hazırlatanlarında aralarında bulunduğu 3’ü tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.


İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Kazım Sevim, Seyithan Özer ve Okan Ağar ve 7 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada söz alan tutuklu sanık Okan Ağır'ın avukatı Sinan Zincir, "Müvekkilimin aleyhine delil bulunmamaktadır. Celse arasında tahliye edilen sanıklarla müvekkilim arasında bir fark yoktur" dedi. Diğer tutuklu sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Duruşma savcısı İsmail Tandoğan, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verilmesini istedi. Duruşmaya ara veren mahkeme, ara kararında Mehmet Kazım Sevim ve Seyithan Özer’in ‘kuvvetli suç şüphesi ve ‘kaçma şüphesi’ gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.


3. YARGI PAKETİ TAHLİYE GETİRDİ


Temmuz ayında yürürlüğü giren 3. yargı paketi bu davanın tutuklu sanığına yaradı. Mahkeme tutuklu sanık Okan Ağır’ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, 3. yargı paketi ile getirilen yasal değişikliği ve tutuklulukta geçirdiği süreyi gerekçe göstererek sanık Ağır’ı tahliye etti.


35 YIL İSTENİYOR


İddianamede sanıklar Seyithan Özer ve Mehmet Kazım Sevim’in “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya yardım etmek ve terör örgütüne üye olmakö suçlarından 22,5 yıldan 35 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. Bu davada yargılanan 13 sanığın gözaltına alınmasının ardından bir gün sonra 22 Haziran 2010’da Halkalı’da askeri servis aracına bombalı saldırı düzenlenmişti. ‘Kardelen Ayşe’ olarak tanınan Elif öğretmenin eşi Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük’ün de aralarında bulunduğu 5 askerin şehit olduğu saldırıda, asker kızı Buse Sarıyağ da hayatını kaybetmişti.


(BB)