Antalya'da dün akşam silahı saldırıda şehit düşen polis memurları Mustafa Kılıç, Abdullah Bülbül ve Mehmet Çolak için İl Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Uncalı Semtindeki Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başta olmak üzere Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve protokolün diğer üyeleri katıldı. Resmi törende şehit polislerin çalışma arkadaşları da acılı aileri yalnız bırakmadı.

'GÖNÜL İSTERDİ Kİ BÖYLE OLMASIN'

Antalya'da tören alanına şehitlerin cenazelerinden önce aileleri geldi. Ailelerinin ağıtları törene katılan herkesi duygulandırırken, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, ailelerle tek tek ilgilendi. Sağlam, şehit ailelerinin teselli etmeye çalışan polis memurlarına da "Bırakın ağlasınlar, rahatlarlar" dedi. Şehit polis memurlarının cenazeleri tören alanına geldiği sırada şehit polislerin mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Saygı duruşuyla başlayan resmi törende konuşan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Gönül isterdi ki böyle olmasın" diyerek sözlerine başladı. Polis memurları Mustafa Kılıç, Abdullah Bülbül ve Mehmet Çolak'ın, vatanın bekası, herkesin huzuru ve güvenliği için görevini ifa ederken yıllardır şizofreni tedavisi gören silahlı bir saldırgan tarafından vurularak şehit edildiğini belirten Mustafa Sağlam, "Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin, ruhları şad olsun, ailelerinin, polis teşkilatımızın, Antalyamızın ve milletimizin başı sağolsun. Acımız büyüktür. Bu kahraman şehitlerimizi kaybetmenin üzüntüsünün yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz. Şehitlerimizin, uğrunda şehit olduğunuz değerler yaşamaya devam ettikçe bu millet, bu devlet ve bu vatan da sonsuza kadar yaşayacaktır" diye konuştu.

CENAZELER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Şehit polis memurlarının milletin gönlünde en yüksek mertebeye eriştiğini belirten İl Müdürü Mustafa Sağlam, "İnşallah Allah katında da en yüksek mertebeye eriştiniz" dedi. Şu anda sözlerinin yetersiz olduğunu, yaşanan acıyı dindirmeyeceğini belirten İl Müdürü Sağlam, şehit ailelerine ve şehitlerin çalışma arkadaşlarına şöyle seslendi:

"Şehitlerimizin değerli yakınları ve kıymetli aileleri, en kıymetli varlığınızı kaybettiniz. Başınız sağolsun. Yüreğimize ateş düştü, ancak metin olmalıyız. Kuvvetli olmalıyız. Sizlerin şehit ailesi olarak gururlu, mağrur, güçlü ve dik duruşu bu ülkeyi daha güçlü kılacaktır. Kıymetli silah arkadaşlarım, başımız dimdik durarak şehitlerimizi dualarla memleketimize uğurlayacağız. Şehitlerimiz daima yüreğimizde kalacak. Vatanımızın esenliği yüce milletimizin huzuru için kutsal gördüğümüz istikametimizde kararlı bir şekilde yürüyüşe devam edeceğiz."

Konuşmanın ardından tören İl Müftü Vekili İbrahim Keser'un yaptırdığı duayla sona erdi.

Şehit polis memurlarının cenazeleri memleketlerine gönderilmek üzere tören mangası tarafından taşınırken, şehit polis memuru Mehmet Çolak'ın, Yunus ekiplerinden arkadaşları cenazeyi nakil arabasına kadar taşıdı.

Şehit polis memurları Abdullah Bülbül ve Mehmet Çolak'ın cenazeleri Konya'ya, Mustafa Kılıç'ınki ise Burdur'a gönderildi.