Antalya'da önceki akşam ihbar üzerine kontrol için gittikleri otomobilden Çağrı Danışman'ın ruhsatsız av tüfeğiyle açtığı ateşte yunus timlerinde görevli polis memuru 30 yaşındaki Mehmet Çolak şehit oldu, yanındaki meslektaşı polis memuru Fatih Dinç ise yara almadan kurtuldu. İddiaya göre, şehit ettiği polis Mehmet Çolak'ın tabancasını da alıp otomobille kaçan Çağrı Danışman, 3 kilometre ilerideki Cezaevi Kavşağı'nda karşılaştığı barikatta polis memurları 34 yaşındaki Abdullah Bülbül ve 45 yaşındaki Mustafa Kılınç'ı şehit ettikten sonra, ormanlık alana yaya kaçarak izini kaybettirdi. İlk saldırıdan yaklaşık 2.5 saat sonra polislerle çatışmaya giren Çağrı Danışman, yaralı ele geçirildi. Şizofren olduğu belirtilen Çağrı Danışman, yaralı olarak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda öldü. Şehit polis memurları Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderilerek toprağa verildi.

Saldırgan Çağrı Danışman'ın cenazesi dün öğleden sonra yapılan otopsi ardından ailesine teslim edildi. Aile dün saat 18.30 sıralarında Duacı Mahalle Mezarlığı'nda oğullarını toprağa verdi. TEDAŞ'tan emekli baba Cemil Danışman, sabah ilk iş olarak oğlunun mezarını ziyaret etti.

PSİKOLOG GELEBİLİRDİ

Mezar başında dua okuyan baba Cemil Danışman, polise tepkisini dile getirdi. Danışman, "Bu çocuk 15 senedir tedavi görüyordu. Yabancı filmlerde görüyoruz. Bir yerde bir terörist olduğu zaman olay yerine polisten önce psikologlar yeşitiyor. Adamı önce sözle ikna etmeye çalışıyorlar. Benim çocuğum böyle bir durumla karşılaşsaydı böyle bir durum olmazdı" dedi. Baba Danışman, şöyle devam etti:

"Bu çocuğun ölüm makinesi olması için mutlaka ağır hakaret ve küfür olmalı. Yakalandığında bir özel harekat timi en az 30 kişi çevirmişler etrafını, havadan helikopter aydınlatıyor, halk etrafını kuşatıyor, sanki bir terörist var. Çocuğumu feci bir şekilde öldürüyorlar. Buraya kadar tamam da yerdeyken tekmelenmesini anlamıyorum. Düşene vurulmaz. Omzuna bacağına basmışlar, ambulans gelecek belki çocuk ölmedi. Cenazesini gördüm, yüzünü açtım baktım. Her tarafında tekme izleri morluklar var, burnu kırık. Bir vahşi hayvan bile avını yakalar öldürür geriye çekilir bekler biraz. Bu olayın bu noktaya gelmesine hiç gerek yoktu. En nihayetinde bir av tüfeği kardeşim. Yakalanan teröristler hava ambulanslarıyla hastaneye götürülüyor. Benim çocuğuma bu niye reva görüldü? Hasta olduğu telsizlerden söylenmiş. Bu bir intikam duygusu. Bence çocuk teslim oldu, daha sonra vurdular. Bunun başka bir açıklaması yok."

İNTİKAM DUYGUSUYLA HAREKET

Çağrı Danışman'ın amcası emekli Albay Haşim Danışman ise “Ben merak ediyorum. Oğlumuz operasyondan önce mi öldü, yoksa operasyondan sonra mı? Ben hastaneye zamanında götürülse yaşayacağı ümidindeyim. Bir intikam duygusuyla hareket edildiği kanaatindeyim" dedi.

Diğer yandan Çağrı Danışman'ın otopsi raporunda ölümünün, göğüs ve karına isabet eden ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı iç organ hasarları ve iç-dış kanama sonucu meydana geldiği bildirildi.

DİĞER POLİSİ LAPTOP KURTARDI

Antalya'da 3 polis memurunu şehit eden şizofren Çağrı Danışman'ın olayların ilk başladığı TRT caddesi üzerinde camiden çıktıktan sonra şehit ettiği motosikletli yunus timinden polis memuru Mehmet Çolak'ın ekip arkadaşı polis Fatih Dinç'in ölümden son anda çevredekiler sayesinde kurtulduğu ortaya çıktı. Henüz motosiklet üzerindeyken açılan ateş sonucu yere düşen iki polis memurundan Fatih Dinç'in motosikletin altında kaldığı ve kalça kemiğini incittiği, diz kapağı ve baldırında çizikler olduğu ifade edildi.  Danışman'ın, Mehmet Çolak'ı vurduktan sonra tabancasını ekip arkadaşı Fatih Dinç'e yönelttiği bu sırada evinin balkonunda olaylara şahit olan bir vatandaşın yanında bulunan dizüstü bilgisayarı Çağrı Danışman'ın üzerine fırlattığı, bunun üzerine sendeleyen Danışman'ın telaşlanarak kaçtığı belirtildi.