Sivas'ta 2 günden bu yana aralıklarla etkili olan kar yağışı kent merkezi başta olmak üzere bir çok ilçe ve köylerde etkisini artırdı. Kar nedeniyle Sivas genelinde 345 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdare ekipleri kapanan köy yollarını açmak için yoğun çaba harcarken, kent merkezindede belediye ekipleri kar temizleme çalışması yaptı. Kar yağışı ve sürgünün etkili olduğu kentte sokaktakiler yürümekte güçlük çekerken trafikte de aksamalar görüldü. Çok sayıda hasarlı kaza meydana gelirken sürücüler dikkatli ve yavaş seyretmeleri konusunda uyarıldı. Kar yağışı Suşehri ilçesinde de etkili oldu. İlçede kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı belirtildi. 

GREYDER KAR TIRAŞI YAPTI

Şehirlerarası yollarda ulaşım kontrollü olarak sağlandı. Özellikle yüksek tonajlı araçların zincirsiz seyrine izin verilmedi. Sivas-Malatya karayolu 55'inci kilometrede bulunan Yağdondurdan geçidinde kar kalınlığının sürgün nedeni ile bazı yerlerde 3 metreye ulaştığı görüldü. Karayolları ekipleri greyder bıçaklarını dikey olarak kullanarak tIraşladıkları karları savurma makineleri ile kenara atarak yolu genişletme çalışmaları yaptı. 

GÜVERCİNLER BUĞDAY SİLOSUNA AKIN ETTİ

Kar yağışı özellikle yabani ve sokak hayvanlarını da etkiledi. Hayvanlar kar birikintileri nedeni ile yiyecek bulmakta güçlük çekti. Eski Sivas-Erzincan yolu üzerindeki Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait buğday silolarının bulunduğu yer güvercin sürülerinin akınına uğradı. Aç kalan güvercinler, buğday yığınlarının toprak altında bulunduğu kısımda toplanarak tane arayışına girdi. Bölgeye gelen yırtıcı kuşlar ise siloların bulunduğu yerde biriken güvercinlere korkulu anlar yaşattı.



HÖ(EA/İD)