Yalova'da 24 Ocak 2006 tarihinde bakkal Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğit evlerinde boğazları kesilerek öldürüldü. Cinayetten sonra şüphelileri yakalamak için özel ekip kuran polis, köyde oturan 400 kişinin ifadesini aldı. Olayla ilgili olduğu düşünülen 100 kişiyi takibe alan polis, 9 kişinin kan örneklerini istedi. Olay günü yenilen ekmekteki tükürük izlerini dahi inceleyen polis, bu tükürüklerin kan örnekleri alınan Hüseyin Demir ile Erkut Acar ile eşleştiğini belirledi. Hüseyin Demir İstanbul'da, Erkut Acar ise geçen 25 Ocak günü Yalova'da yakaladı.

Sorgulamaları yapılan şüpheliler, soymak için girdikleri bakkal dükkanında Sinan Yiğit ve annesi Naciye Yiğit'i boğazlarını keserek öldürdüklerini itiraf etti. Şüpheliler, 2005 yılının ağustos ayından itibaren kayıp olan arkadaşları Fatih Geçer'i de villasında parası için kafasına tüfekle tek kurşun sıkarak öldürdüklerini, cesedini Paşaköy'deki araziye gömdüklerini söyledi. Gösterilen yerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden istenilen 'Çeku' adlı özel eğitimli köpeğin katılımıyla yapılan aramalarda, Fatih Geçer'e ait olduğu sanılan kemikler bulundu. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan inceleme sonucu Fatih Geçer’e ait olduğu belirlenen kemikler önceki gün Yalova’da toprağa verildi.

Soruşturma sonunda, sanıklar hakkında Fatih Geçer'in öldürülmesiyle ilgili dava dosyasını ayrı tutan savcılık, anne ve oğlunu öldürmek suçundan Hüseyin Demir ve Erkut Acar hakkında Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'ne iki kez ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açtı.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmada Erkut Acar ve Hüseyin Demir hazır bulundu. Erkut Acar mahkemede mütalaaya karşı verdiği ifade de, isnat edilen suçlamaları kabul etmedi. Acar, şöyle dedi:

"Ben Şafak Pehlivan’ın diğer sanığa anlattığı bazı şeylerle ilgili tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum. Ben gasp yapacak bir insan değilim. Kendi malım, mülküm vardır. Bugüne kadar da para konusunda kimseye ihtiyacım olmadı. Dosyanın yeniden araştırılmasını talep ediyorum."

Hüseyin Demir de, Erkut Acar’ın yalan söylediğini öne sürerek, "Erkut’un söylemiş olduğu tanık hakkındaki beyanları yalandır. Tutukluluk halimle ilgili konuyu mahkemenizin takdirine bırakıyorum" dedi.

Müdafi avukatı Cevdet Ulu ise sanıkların TCK 62 maddesince ceza indiriminden yararlanmamasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Öte yandan sanıkların öldürdüğü iddia edilen Fatih Geçer ile ilgili dava hakkında savcılığın iddianameyi hazırladığı ve davanın önümüzdeki Aralık ayında görüleceği belirtildi. 



SG(FK/İD)