Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'torbacı' tabir edilen sokak satıcılarına yönelik Gaziantep merkezli Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta bazı kişileri takibe aldı. 4 ay süren takibin ardından belirlenen 30 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Özel harekat polislerinin de desteğiyle yaklaşık 300 polisin katılımıyla bugün sabahın erken saatlerde gerçekleştirilen operasyonda, sokak satıcısı 24 şüpheli gözaltına alındı. Eğitimli polis köpekleri 'Elit' ve 'Zorro'nun da eşliğinde düzenlenen operasyonda, ev ve işyerlerinde 6 kilo 159 gram esrar, 29 paket halinde 141 gram eroin, 12 gram kokain, bin 996 captagon, 41 ecstasy hap ve 81 kök keneviri ele geçirildi.

ŞİFRELİ SİPARİŞ

Operasyonda gözaltına alınan ve bir eczanede kalfalık yapan şüphelilerden Ali G.'den uyuşturucu alışverişi sırasında, "Ağrı kesici var mı?" diye uyuşturucu istendiği, diğer şüphelilerin ise kendi aralarında, "Bana ekmek arası bir dürüm göndersene", "Borç para var mı?", "Gel bir çayımı iç" gibi şifreli konuştukları belirlendi.

24 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından 'uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.



ZG(AK/OA/SS)