Antalya'da, eşiyle tartıştıktan sonra kendisinden 3 gündür haber alınamayan Alman 44 yaşındaki Mari Karin Acherya'nın cesedi, ormanlık alanda bulundu.

Üç çocuk annesi Mari Karin Acherya, 10 yıl önce Türkiye'ye yerleşme kararı aldı. Eskişehir'de tanıştığı Engin Okçu ile 5 yıl önce evlenen Acherya, birkaç ay önce de Müslüman olmaya karar verdi. Antalya'ya yerleşerek Kaleiçi bölgesinde yaşayan çift, kısa süre önce tartıştı. 1 Mayıs günü alkollü olan çift, çevredekilerin ihbarı üzerine polis merkezine götürüldü. Birbirlerinden şikayetçi olmayan çift, polis merkezinden ayrıldıktan sonra bir daha görüşmedi.

DAYAK YA DA TECAVÜZ İZİNE RASTLANMADI

3 gün boyunca haber
alınamayan Mari Karin Acherya'nın cansız bedeni, Kepez İlçesi, Çamlıca Mevkii'ndeki ormanlık alanda bulundu. Hayvanlarını otlatan bir çobanın fark ettiği ceset, jandarmaya bildirildi. Olay yerinde ilk incelemeyi yapan cumhuriyet savcısı ve jandarma ekipleri, cinayet, dayak ya da tecavüz bulgusuna rastlamadı.

Kesin ölüm nedeninin saptanması için Adli Tıp Kurumu morguna götürülen Mari Karin Acherya'nın cesedi otopsiye alındı. Vücudundan alınan kan ve sıvı örnekleri ise İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Eşinin öldüğünü öğrenen Engin Okçu ise jandarmaya verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. Mari Karin Acherya'nın Almanya'da yaşayan çocuklarına ulaşan jandarma, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor. Antalya'da, 3 gündür haber alınamayan Alman vatandaşı kadın, ormanlık alanda ölü bulundu.