Ailesi Almanya’da olduğu için küçük yaşlarda bu ülkeye giden, liseyi bitirdikten sonra Denizli’ye dönen Selda Küçüker, Selin Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Küçüker ile evlendi. Eğitimi sırasında resime ilgi duyan, yeteneğiyle öğretmenlerinin dikkatini çeken Selda Küçüker, eşinin fabrikası Selin Tekstil’de üretilen havlu, bornoz, nevresim ve ev tekstil ürünlerine desen üretti. Moda sektöründe adını duyurmak ve kendi işini kurmak isteyen Küçüker, eşinin de desteğiyle Çamlık Mahallesi Yeşilkent Sitesi’nde atölye açtı.

Kısa sürede tasarımlarıyla adını duyuran Küçüker, beş kişilik ekibiyle kişiye özel günlük kıyafet, abiye, gelinlik ve kıyafet tasarımı ve üretimi yapmaya başladı. Kısa sürede adını duyuran Selda Küçüker, adının baş harflerinden SK markasını yarattı. Denizli’de 50 kişiye özel tasarımlar yapan Selda Küçüker, moda dünyasında adını ülke genelinde de duyurmaya başladı. CNN Türk’te sunucu Pınar Esen 'Güne Merhaba' programında Küçüker’in tasarladığı kıyafetleri giydi. Küçüker, programa genç yetenek olarak konuk oldu. TRT’de program yapan diyetisyen Dilara Koçak da Selda Küçüker’in tasarımlarını tercih etti.

Kendi tasarımları ile modanın merkezi İstanbul’da yer edinmeye başlayan Selda Küçüker, hobi olarak başladığı işinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Çok para kazanma düşüncesi olmadığını, tasarımlarının ünlü isimler tarafından beğenilmesinin mutluluğunu yaşadığını belirten üç çocuk annesi Selda Küçüker, "Tasarımların beğenilmesi beni cesaretlendirdi, eşimin desteğiyle önce fabrikada başladığım bu serüveni sonradan kendime ait bir atölyede sürdürme kararı aldım. Ürünler beğenildikçe kendi değerimi anladım. CNN Türk, ürünlerimi sunucularında kullanma teklifi yaptı. Bu da beni çok mutlu etti, daha da cesaretlendirdi. Güne Merhaba programının sunucusu Pınar Esen benim tasarımlarımı giyiyor. Kişiye özel tasarımları kişinin bedeni, zevkini, yapısını, göz önüne alarak hazırlıyorum. Şu an tasarımlarımla kendi kreasyonumu hazırlıyorum. En büyük hayalim Pamukkale travertenlerinde defile yapmak" dedi.



ONB(AÖ/BT)