Diyarbakır’da zabıta memuru eşi M.Ç.’yi 10 ay önce terk eden Muazzez Çaltan, 3 çocuğuyla birlikte İzmir’in Torbalı İlçesi’ne geldi. Çaltan, burada kendisi gibi eşinden ayrı olan bir çocuk babası, inşaat işçisi A.A. ile tanıştı. Çift, ardında da A.A.’nın Ertuğrul Mahallesi, Mithatpaşa Caddesi, Oğuz Apartmanı’nın 4’üncü katındaki evinde, yanlarındaki iki çocuğuyla birlikte yaşamaya başladı.

Çiftin evlerinden bugün saat 10.00 sıralarında, tek el silah sesi duyuldu. Ardından A.A., göğsünden tek kurşunla kendini vurduğunu ileri sürdüğü eşi Muazzez Çaltan’ı otomobili ile Torbalı Devlet Hastanesi’ne götürdü. Çok kan kaybettiği belirlenen Çaltan, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Çaltan’ın cesedi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Psikolojik sorunları olduğu ve uzun süredir depresyon hapları kullandığı ileri sürülen genç kadının daha önce de iki kez intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Polis olayın ardından A.A.’yı gözaltına aldı. A.A.’nın, polisteki sorgusunda, eşi ve biri üvey iki kızı ile kahvaltı yaptıkları sırada elektriklerin kesildiğini belirterek, "Kızlarım bunun üzerine sigortayı kontrol etmek için aşağı indi. Ancak, uzun süre dönmemeleri üzerine ben de peşlerinden gittim. Bu sırada, yukarıdan bir el silah sesi geldi. Koşarak, yukarı çıktığımda Muazzez'i kanlar içinde bulup, hastaneye getirdim" dedi.

A.A., Muazez Çaltan’ın kendini vurduğu 9 milimetre çapındaki ruhsatsız, Barabellum marka tabancanın da kardeşi M.A.’ya ait olduğunu ileri sürdü. A.A.’nın polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Öte yandan çiftin diğer iki çocuğunun olay sırasında İzmir’de oldukları öğrenildi. Polis, Çaltan'ın intihar mı ettiğini, yoksa cinayete mi kurbsan gittiğinin araştırıldığını belirtti. Çiftin çocuklarının da koruma altına alınmak üzere Aile ve Sosyal Polikalar İzmir İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildiği bildirildi.


----

A.A.: Adem Ayna

M.Ç.: Mehmet Çaltan