Ev kadını Y.A., bugün saat 12.00 sıralarında, aralarında şiddetli geçimsizlik bulunan ve boşanma aşamasına geldikleri işsiz eşi S.A.’ya telefon edip, "Senden de herşeyden de bıktım. Çocukları ve kendimi yakacağım" dedi. Bunun üzerine S.A., polisi aradı. Polis, bir psikolog eşliğinde Y.A.’nın Yarhasanlar Mahallesi, 2306 Sokak’taki evine gitti. Ancak Y.A., polislere kapıyı açmadı. Polis, kapının arkasından elindeki bidondaki benzini odalara serpen öfkeli kadını ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 30 dakika polislere direnen Y.A., birara kapıyı araladı. Bu sırada yüklenen polis ekipleri, içeri girdi. Y.A., elindeki bidonda kalan benzini içeri giren polislerden Muhammet Uveys’in üzerine döktü. Polis, Y.A.’yı etkisiz hale getirip, elindeki bidonu aldı. Öfkeli kadın, 15 dakika boyunca polis ve psikolog tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Polis, olaydan ve benzin kokusunan daha fazla etkilenmeleleri için Y.A.’nın çocukları Ö.S.A. (17), B.A. (14) ve A.A.’yı (4) Çocuk Şubesi’ne götürdü. Y.A.’nın annesi de polisler tarafından evden çıkartıldı. Polise psikolojik sorunları olduğunu anlatan Y.A. ise tedavisi için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü.

Üzerine dökülen benzin nedeniyle gözleri etkilenen polis memuru Uveys’e ise olay yerinde 112 Acil Servis ambulansında müdahale edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken polis, çiftin çocuklarının Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü Yetiştirme Yurdu’nda koruma altına alınacağını bildirdi.