İddiaya göre, Tarsus'ta kendisini Mehmet Sümer olarak tanıtan Mevlüt Sümer, geçen 21 Ekim'de imam nikahıyla yaşadığı Kezban Acıyan ile tartıştı. Tartışmanın ardından Kezban Acıyan, Barbaros Mahallesi 642 Sokak'ta oturan ailesinin yanına gitti. Tartıştığı Kezban Acıyan'la barışmak için babası Cenap Sümer ile birlikte eve giden Mevlüt Sümer, Kezban Acıyan'ın babası 51 yaşındaki Halit Acıyan ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mevlüt Sümer, iddiaya göre yanında taşıdığı ruhsatsız tabancayla Halit Acıyan ile oğlu 27 yaşındaki Eyüp Acıyan'a kurşun yağdırdı. Bu sırada, olayın yaşandığı sokakta market işleten Cihan Y. de silahtan çıkan kurşunun ayağına isabet etmesi sonucu yaralandı. Mevlüt ve Cenap Sümer olay yerinden kaçarken, Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırılan baba ve oğlu yaşamını yitirdi.

ÖZEL EKİP BULDU

Olaydan sonra kaçan şüpheliyi yakalamak için Tarsus Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amiriliği bünyesinde özel ekip kuruldu. Başkomiser Mustafa Akgül’ün kurduğu özel ekip, gece gündüz cinayeti soruşturdu. Ekipler, çevresine kendini 'Mehmet Sümer' olarak tanıtan şüphelinin gerçek adının Mevlüt Sümer olduğunu belirledi. Mevlüt Sümer'in babası Cenap Sümer'in yakalanması için de, çalışmaların sürdüğü bildirildi.

ŞANLIURFA'DA DA BALDIZINI ÖLDÜRMÜŞ

Mevlüt Sümer'i yakalamak için harekete geçen polisler, şüphelinin 24 Temmuz 2010'da Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'nde resmi nikahlı eşi Fatma Sümer’in kızkardeşi Zahide Polat’ın uzun namlulu silahla öldürülmesi ve annesi Bedia Polat’ın yaralanması olayının zanlısı olarak da arandığını saptadı. 3 kişinin öldürülmesi ve 2 kişinin de yaralanması olayının şüphelisi Mevlüt Sümer ile ilgili çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, şüpheliyi Adana’nın merkez Seyhan İlçesi'ndeki Ova Mahallesi'nde bir telefon kulübesinde yakaladı. Tarsus'a getirilen Mevlüt Sümer, adliyeye sevk edildi ve nöbetçi mahkemece tutuklandı.



TD(OA/COŞ)