İscehisar İlçesi'nde 30 Mart 2012 tarihinde meydana gelen olayda, Bayram Aslan, aralarında 10 yıl öncesine dayanan husumet bulunan İscehisar Belediye Başkan Vekili 48 yaşındaki Seydi Aşkın'ı makamında, babası 74 yaşındaki Mustafa Aşkın'ı ilçedeki fırınında, Aşkın Ailesi'nin avukatı 56 yaşındaki Hüseyin Bürhan Hayran'ı, Afyonkarahisar kent merkezindeki bürosunda tabancayla kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Belediyede çalışan bir memuru da yaralayan Bayram Aslan, olaydan sonra aynı gün içerisinde emniyet güçleri tarafından Gebeceler Beldesi'nde yakalandı. Sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Aslan tutuklandı.

PİŞMANLIĞI İNANDIRICI BULUNMADI

Afyonkarahisar 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması dün yapıldı. Karar duruşmasına tutuklu sanık Bayram Aslan ile cinayeti azmettirme iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanık ağabeyi Harun Aslan katıldı. Duruşmada son sözü sorulan Bayram Aslan, "Bize haksızlık yapıldı ama ben her şeye rağmen pişmanım" dedi. Afyonkarahisar Barosu'nun da müdahil olduğu davada, mahkeme heyeti, Bayram Aslan'ı 3 kişiyi öldürmek suçundan 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca Bayram Aslan'a, 'adam yaralama' suçundan 2 yıl 6 ay, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 3 yıl olmak üzere toplam 5 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Harun Aslan'ı ise suçsuz bularak beraatına karar verdi.

AĞABEY ASLAN'IN BERAATINA AYNI GÜN İTİRAZ

Bayram Aslan'a Türk Ceza Kanunu çerçevesinde verilebilecek en ağır cezanın verildiğine değinen Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, adaletin tecelli ettiğini söyledi. Başkan Şahin, "Mahkeme, Bayram Aslan'a elindeki en yüksek cezayı verdi. Ağabeyi Harun Aslan ise yeteri delil olmadığı için ceza almadı. Ağabey Aslan'ın beraat etmesini temyize götüreceğiz" dedi.



OB(SU/CK)