İskenderun Limanı'nın işletmesini 36 yıllığına 372 milyon dolar ödeyerek alan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, bakanların ziyareti nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İskenderun Limanı'nın Türkiye'nin en büyük limanlarından birisi olacağını söyledi. Özdemir, "Ocak ayında teslim aldığımız limanda düzenlenen çalışmalar devam etmektedir. 5 yıl içersinde limana 250 milyon dolarlık yatırım yapacağız" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İskenderun Limanı'nın özelleştirilmesi konusunda buruk bir sevinç yaşadıklarını belirterek, "Yatırımcılarımıza, işadamlarımıza arazi üretmekte sıkıntımız var. Amanoslar'da açacağımız tünellerle Gaziantep'i, Şanlıurfa'yı, Akdeniz havzasına açacak can damarı projenin hayata geçirilmesi müjdesini hükümetimizin atom karıncası Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'dan bekliyoruz. Bu projeye hükümetlerin soğuk yüzü ve bütçe disiplini açısından kıskanç davranan Sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'ten de projeye destek istiyoruz" diye konuştu.

ZENGİNLİĞİMİZ İNSANIMIZ

Türkiye'nin en büyük zenginliğinin insan olduğunu belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ise şunları söyledi:

"Özel sektörün dinamizmine inanıyoruz. Her zaman söylüyoruz maalesef bu ülkenin komşularına oranla petrol kuyuları doğalgaz zenginlikleri yeraltı zenginlikleri maalesef yok denecek kadar az. Bizim bir tek zenginliğimiz var o da insandır. Bu zenginliği harekete geçirecek temel aktörler de iş adamlarımız girişimcilerimizdir. Biz de onların önün açmak için elimizden geleni yaptık yapmaya devam edeceğiz. Sayın Başbakanımız, Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi indirimini açıkladı. Evet, buna 'teşvik' diyorsunuz ama işin özünde hakikaten Türkiye çapında belli bölgeler için değil cumhuriyet tarihinde en büyük vergi indirimine gittik. Bizim tercihimiz üretimden yatırımdan istihdamdan yanadır. Bizim tercimiz ihracattan yanadır."

HER BELEN'İ BİR DELEN OLUR ELBET

Özellikle demir çelik konusunda Yumurtalık'tan İskenderun'a kadar İskenderun Körfezi'nin Türkiye'nin ticaretinde çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Limak'a atık bertaraf tesisini hemen yaparak devreye almaları nedeniyle teşekkür etti. Hatay bölgesinin öneminin gittikçe arttığını kaydeden Yıldırım şunları söyledi:

"Komşumuzdaki yaşanan sıkıntılar, kara taşımacılığındaki sorunlar, bu bölgeyi daha önemli hale getiriyor. Şimdi Gaziantep ile Hatay arasında Amanos Dağları'na bir tünel yapıp yolumuzu açıp geçip gideceğiz. İki vadi arasında her zaman bir Belen vardı. Ama her Belen'i de bir delen olur elbet. Tünel ile ilgili konu gündemimizdedir resmen işimiz olmuştur şu anda koridor etüt çalışmaları devam etmektedir. Sadece İskenderun'un ihtiyacı olmadığını biliyoruz. Doğu Anadolu ya kadar uzanan geniş bir hinterlanda ihtiyacı olduğunu biliyoruz."

3 bakan ile Nihat Özdemir, daha sonra İskenderun Limanı'nı gezdi, bakanlar ardından da İskenderun Ticaret Odası'nda işadamlarıyla bir araya geldi.