Bursa'nın Kestel İlçesinde oturan Uğur Bal, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdikten sonra girdiği üniversite sınavlarında Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nü kazandı. 13 Eylül gecesi Bursa terminalinden otobüse binerek Antalya'ya giden Bal, 14 Eylül günü ailesiyle telefonla konuştu. Uğur Bal'dan o günden sonra haber alınamadı. Çocuklarının hayatından endişe eden Mustafa ve Şenay Bal çifti defalarca gittikleri Antalya'da polis ve savcılığa başvurarak çocuklarının bulunmasını istedi.

ACI HABERİ POLİS BİLDİRDİ

Çocuklarının bir gün gelebileceğini düşünerek umutla bekleyen Mustafa ve Şenay Bal çifti önceki gün Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı. Burada kendilerine Antalya'da 17 Eylül günü Kemer ilçesi sahilinde bulunan erkek cesedinin fotoğrafı gösterildi. Fotoğraftan çocuklarını tanıyan Bal çifti hemen Antalya'ya giderek cesedi bir kez de Adli Tıp Kurumu Morgu'na görüp teşhis etti.

Antalya'ya defalarca gitmelerine rağmen, kendilerine Adli Tıp Kurumu'nda sahipsiz bir erkek cesedi bulunduğunun söylenmediğini belirten Mustafa Bal, "Çok ilgisiz kaldılar. Üç ay sonra cesedin oğlumuz olabileceğini düşünüp bize bildirdiler. Görevliler bir süre daha geçse, cesedin sahipsiz olması nedeniyle kadavra olarak kullanılacağını bize bildirdiler" dedi.

'YÜZME BİLİYORDU'

Sakin bir kişiliğe sahip olan oğlunun ölümünün düşündürücü olduğunu kaydeden anna Şenay Bal ise şunları söyledi:

"Uğur'un intihar ettiği veya denize düşerek ölmüş olabileceği bize bildirildi. Biz buna inanmıyoruz. Oğlum denizde kendini kurtaracak kadar yüzme biliyordu. Ayrıca cesedi bulununca yanında cep telefonu ve fotoğraf makinası çıkmadı. Evraklar da yoktu. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bizi üç ay bekleten görevliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu. 

BURSA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Uğur Bal'ın cenazesi Bursa'nın Kestel İlçesi'ne getirildi. Talihsiz gencin cenazesi bugün Kestel Cem Evi'nde yapılan törenden sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde sinir krizi geçiren Şenay Bal, "Oğlum beni de götür" diyerek ağıtlar yaktı.



BC(FK/COŞ)