28 Şubat süreciyle iligili yürütülen suruşturma kapsamında dün İstanbul, Ankara, Çanakkalle, Eskişehir ve Niğde'de gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirilen 26 şüphelinin ifadelerinin alınmasına bugün öğlen saatlerinden itibaren başlandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, görev yaptıkları dönemde bulundukları en alt rütbeden itibaren şüphelilerin ifadelerini avukatları eşliğinde almaya başladığı öğrenildi. En son olarak, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in ifadesinin alınacağı da kaydedildi. Avukatları bulunmayanlara ise barodan avukat görevlendirildi.

AMBULANS HAZIR BEKLETİLDİ

Öte yandan Aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ile emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan'ın bulunduğu 26 şüpheli, geceyi de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde geçirdi.

Sağlık Bakanlığı'na ait bir ambulans, tedbir amaçlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün önünde bekletilirken, gözaltındakilerin herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığı öğrenildi.

VIP KONUK

Gözaltında bulunan ve aralarında emekli Orgeneral Bir ve emekli Tuğgeneraller Abdullah Kılıçarslan, İdris Koralp ile Ünal Akbulut'un da bulunduğu 26 kişinin, akşam yemeğini polisin sunduğu tabldotta yedikleri ve herhangi bir özel isteklerinin olmadığı öğrenildi. Gözaltındakilerin aynı şekilde sabah da polisin sunduğu tereyağı, zeytin, peynir, reçelden oluşan mönüden kahvaltı yaptığı kaydedildi.

Öte yandan gözaltında bulunan Orgeneral Bir ile emekli Tuğgeneraller Abdullah Kılıçarslan, İdris Koralp ile Ünal Akbulut'un geceyi polisin 'VIP' olarak nitelendirdiği ayrı bölümde geçirdikleri kaydedildi. Emekli Orgeneral Bir'in moralinin iyi olduğu ve yanındakilerle sohbet ettiği kaydedildi.

3'Ü YURDIŞINDA, 2'SİNE ULAŞILAMADI

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan diğer 5 kişiden 3'ünün yurt dışında bulunduğu, 2'sine ise henüz ulaşılamadığı belirtildi.

Yarın Adliye'ye sevk edilmesi beklenen şüphelilerin, buradaki ifadelerini özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin'in alacağı kaydedildi. Savcı Çetin, 12 Eylül darbesine ilişkin Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkındaki iddianameyi de hazırlamış ve davaya duruşma savcısı olarak çıkmıştı.


FK(AY/SS)