Mazlum-Der Kayseri Şubesi Başkan Vekili Ahmet Taş, düzenlediği basın toplantısında 28 Şubat darbe döneminin üzerinden 15 yıl geçtikten sonra, sorumluların yargı önüne çıkartılmalarını olumlu bulduklarını belirterek şunları söyledi:

''Zamanın Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir dahil 31 sanık hakkında soruşturma açıldı. Bunlardan 18'i tutuklanarak yaptıkları darbe döneminde millete karşı yürütükleri Sincan'da cezaevine konuldu. Bu olay göstermiştir ki insan hayatında mahkeme kadıya mülk kalmıyor. Yapılan zulümlerin, haksızlıkların, hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin hesabı bir gün geliyor, yapanlara soruluyor.''

Ahmet Taş, 28 Şubat madurlarına davaya müdahil olmaları için her konuda destek olacaklarını bildirirken, ''28 Şubat darbe döneminin faillerinin yargı önüne çıkartılarak hesap sorulmasını, insanlık adına hukuk adına olumlu gelişmeler olarak görüyor, dönemin mağduru tüm kurum, kuruluş mensupları ile kamu çalışanları ve öğrencileri, uğradıkları zulumlerin hesabını sormak için davaya müdahil olmaya davet ediyor, bu konuda her türlü yardımı yapacağımızı duyuruyoruz'' diye konuştu.

Mazlum-Der'de düzenlenen basın toplantısına, 28 Şubat döneminde işlerine son verildiği bildirilen dönemin  hemşiresi  Fatma Tanrıseven, dönemin üsteğmenlerinden  Ramazan Taşkın ve o dönemde görevine son verilen astsubay İbrahim Dirim de katıldı.



VD(OE/İD)