Bursa’daki 27’nci Reform İzleme Grubu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İnegöl İlçesi’nde yapımı tamamlanan Adliye Sarayı’nın açılış törenine katıldı.

Arınç, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 'kutup yıldızı'na benzettiği adaletin herkese yönünü gösterdiğini belirterek, "Devletin de mülkün de temeli adalettir. Hepimiz adalete muhtacız, adaleti arıyoruz" dedi.

Hükümeti kuran partinin başında adalet kelimesi olduğuna dikkat çeken Arınç, şöyle devam etti:

"Adalet bizim için çok önemli. Adil olmaya, adaletli davranmaya mecburuz. Adeta bir kılıç gibi ihtilafları çözmek ve herkese taksim etmek mecburiyetindeyiz. Ben de 25 yıl avukatlık yaptım. Adliye sarayı değil adaletin binasının nerede olduğunu görmek mümkün değildi. Genelde kaymakamlıkların alt katlarında mal müdürü odasına bitişik, avukat odası bile bulunmayan hakim ve katibin beraber çalışabildiği, ışıklı olmayan namusait yerlerdi. Sonra kaymakamlık binalarından ayrılıp müstakil olmaya başladılar. Ama ihtiyaçları hiç karşılayamıyordu. Adaleti dağıtma gibi önemli bir görevi bulunan ve anayasadaki güçten biri olan yargı mekanizmasının böyle salaş binalarda bulunması hepimizi üzüyordu. Çok şükür 10 yıllık hükümetimiz döneminde adalet kendine yakışır mekanlar kazanması için elimizden geleni yaptık. Her ilin ilçenin kendi tarihini kültürüne mimarisine uygun adalet sarayları kazandırdık."

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, açılışı yapılan adalet sarayıyla birlikte bugüne kadar 157 adalet sarayı yaptıklarını belirterek, burada görev yapacak hakim ve savcıların yaptıkları çalışmalarıyla burasını adaletin sarayı haline getireceklerine inandıklarını söyledi.

Kurdeleyi birlikte keserek açılışı yapan bakanlar, daha sonra Adliye Sarayı'nı dolaştı.