Ankara’dan Yenişehir Havaalanı'na tarifeli uçakla saat 09.30'da gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun heyetinde İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, müsteşar yardımcıları, ilgili genel müdürler ve üst düzey yetkililer de hazır bulundu. Yenişehir Havaalanı’nda bekleyen makam araçları bakanlar gelmeden önce korumalar tarafından temizlendi.

27’incisi düzenlenen Reform İzleme Grubu Toplantısı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış ve Adalet Bakanı Saadullah Ergin’in de katılımıyla Bursa Crown Plaza Oteli’nde başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bülent Arınç, bu toplantının ilk kez Bursa’da yapıldığını ve çok önemli olduğunu vurgulayarak, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de toplantıya katılacağını, ancak dün düşen helikopterde şehit olan askerlerin cenaze töreni ve öğleden sonra Meclis’teki Büyükşehir Yasası görüşmeleri nedeniyle gelemediğini ifade etti.

Toplantıda, Türkiye 2012 ilerleme raporunun değerlendirileceğini kaydeden Arınç şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi bir süre önce bu rapor yayınlandı. Avrupa Birliği Bakanımız Egemen Bağış da bu raporu değerlendiren bir açıklama yaptılar. Ama reform izleme grubu toplantısının ana gündem maddelerinden birisi, tekrar ilerleme raporu üzerinde bu bakan arkadaşlarımızın ve yetkililerin görüşlerini almaktır. Farklı inanç gruplarına mensup vatandaşlarımızla diyalog, yargı ve temel haklar, adalet, özgürlük, güvenlik ve terörle mücadele başlıklarıyla bu konular çeşitli yönleriyle ele alınacaktır. Böylesine önemli konuların tartışılacağı bu toplantının verimli geçeceğine inanıyorum."

Arınç, daha sonra toplantıya katılanlara Bursa’nın ekonomi, turizm ve sanayi ile ilgili gelişmeleri hakkında bilgi verdi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.



IA,SC,ST,SB(FK/COŞ)