Festivalin açılışına Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Devlet eski Bakanı MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ve MHP Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın, Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, Kastamonu eski Milletvekili Hasan Altan, Mehmet Yıldırım ve Musa Sıvacıoğlu, Emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş Reis Gıda yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis ve çok sayıda davetli katıldı.

İlk olarak ilçeye adını veren tarihi köprüde festival kurdelesi kesildi. Program, yöresel ürünlerin sergilendiği stantların gezilmesi ve kortej yürüyüşüyle devam etti. Daha sonra kortej eşliğinde üstü kapanan pazar yerinin ve 3'üncü Pompeiopolis Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı yapıldı. Taşköprü Cumhuriyet Meydanı’ndaki program ise İstiklal Marşı ile başladı. Mehteran gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Her festivalin kendine özgü özelliliği vardır. Bizim festivalimiz de taşıdığı kimlik ile ülke genelindeki öncü festivaller arasındadır" dedi.

BEŞ ÜLKEDEN YABANCI EKİP

Almanya, Slovakya, Arnavutluk, Venezuela, KKTC, Taşköprü Halk Eğitim Merkezi ve TRT Gençlik Halk Oyunları Topluluğu gibi yerli ve yabancı folklor ekiplerinin halk dansları gösterisi ilgiyle izlendi.

Bugün başlayan 26'ncı Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali, cuma akşamı türkücü Orhan Hakalmaz, cumartesi akşamı Murat Boz ve son gün düzenlenecek Funda Arar konseri ile son bulacak.