Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çaycuma İlçesi'nde çöken köprüde incelemelerde bulundu. AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar ile birlikte köprünün bulunduğu yere gelen Bakan Yıldız, Vali Erol Ayyıldız'dan kayıp 9 kişiyi arama çalışmaları ve köprü hakkında bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Yıldız, şunları söyledi:

"Karabük ve Zonguldak'ta enerji sektöründeki çalışmaların yanında, hem Çaycuma'daki ailelerin dertlerini, sıkıntılarını paylaşmak, hem de çalışmaları yerinde incelemek için burada bulunuyoruz. Milletvekilleri arkadaşlarımızdan gerekli bilgileri aldık. Geniş bir ekiple çalışmaların yürütüldüğünü biliyoruz. Farklı bölgelerden gelen ekiplerle geniş çaplı aramalar devam ediyor. Tabii ki suyun akıntısı ciddi bir oranda. Çalışmaları etkiliyor. Hükümetimizin bütün üyeleriyle beraber, bütün kuruluşlarıyla beraber burada ne yapılması gerekiyorsa çalışmalar yapılıyor. Burada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum."

Bakan Yıldız, daha sonra Kızılay çadırında bekleyen kayıp yakınlarıya görüştü. Basın mensuplarının alınmadığı görüşmede Bakan Yıldız, ailelere taziyede bulundu. Ardından Yolgeçen Köyü'ne geçen Bakan Yıldız, çayda cesetleri bulunarak toprağa verilenlerden Mehmet Başören, Meryem Başören, Alim Başören, İsmail Örenbaş ve Serdar Saraç için köy camiinde okutulan Kuran'ı dinledi. Camide, kayıp 9 kişi arasında babası ve yeğeni bulunan Çaycuma Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen'e de taziyede bulunan Bakan Yıldız, daha sonra köyden ayrıldı.



DS,GG(EE/SS)