Digor-Iğdır Karayolu üzerindeki 25 yıllık Digor Cezaevi, suç oranının düşmesi nedeniyle Adalet Bakanlığı tarafından 2007'de kapatıldı. 2010 yılında Digor Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile cezaevinin spor kompleksine dönüştürülmesi planlandı. Bunun için Devlet Planlama Teşkilatı destekli SODES projesi hazırlandı. Bu proje kapsamında 3 aylık bir çalışma sonrasında eski cezaevi Çok Amaçlı Spor Salonu'na dönüştürüldü. Eski cezaevinden geriye çevre duvarı ve tel örgüler kalırken, bazı koğuşlar sporcular için duş haline getirildi.

Geçen yılın sonlarına doğru hizmete giren Çok Amaçlı Spor Salonu için düzenlenen resmi açılış törenine Vali Ahmet Kara, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Digor Kaymakamı Fatih Özdemir, Digor Belediye Başkanı BDP'li Muzaffer Kutay, Kağızman Belediye Başkanı BDP'li Mehmet Alkan ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende yaptığı konuşmada sporun önemine değinen Vali Kara, özellikle de gençlerin spor yapmalarının çok önemli olduğunu vurguladı. Kaymakam Fatih Özdemir ise eskiden mahkumların volta attığı yerlerde şimdi gençlerin spor yapıyor olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Yeni spor tesislerinde düzenlenen futbol turnuvalarında dereceye giren takımlara kupalarının verilmesinden sonra kurdele kesildi. Vali Ahmet Kara başta olmak üzere daire amirleri sırasıyla penaltı atışları yaptı.

Avukatlık döneminde bu cezaevine çok gidip geldiğini anımsatan Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, ilçede suç oranının düştüğünü ve artık insanlarların spor yaptığına dikkati çekti.



BA(KS/CK)