Dava konusu olay 12 Ağustos 2008 tarihinde, Antalya- Burdur karayolunun 20'nci kilometresinde meydana geldi. Fuat Gözel, arkadaşları 37 yaşındaki Celil Emeksiz ve 41 yaşındaki Hüseyin Toktaş ile bir kahvede kumar oynadı. 120 lira kazanan arkadaşlar, aynı motosiklete binerek Antalya- Burdur karayolu üzerindeki ormanlık alana gidip burada alkol almaya başladı. Alkolün etkisi ve kazandıkları kumar parasının paylaşımıyla ilgili tartışan 3 arkadaştan Fuat Gözel, iddiaya göre Celil Emeksiz'in kız kardeşi hakkında küfürlü konuşunca kavga çıktı. Emeksiz ve Toktaş yere yatırdıkları Fuat Gözel'i çırılçıplak soyduktan sonra dövdü. Kendisine tecavüz edileceğini düşünen Gözel, arkadaşlarının elinden kurtularak çırılçıplak vaziyette ormanlık alanda koşarak kaçmaya başladı. Celil Emeksiz ve Hüseyin Toktaş'ın kovaladığı Fuat Gözel karayoluna çıkıp karşıya geçmek isterken bir kamyonun çarpması sonucu yaşamını yitirdi. İki arkadaş motosikletlerine binip hızla olay yerinden uzaklaşırken, kamyon sürücüsü de karanlıktan yararlanarak izini kaybettirdi.

OLAY YERİNDE TELEFON SİNYALLERİ

Önce kaza olduğu düşünülen, ancak Gözel'in çıplak olması nedeniyle polis tarafından araştırması yapılan olayla ilgili 3 yıl sonra beklenmedik bir gelişme yaşandı. 2011 yılı nisan ayında polisi telefonla arayan ve Celil Emeksiz'in akrabası olduğunu söyleyen bir kadın, olay gecesi Emeksiz'in eve geldiğini ve telaşlı olduğunu, Fuat'ı öldürdüklerini kendisine itiraf ettiğini anlattı. Bunun üzerine araştırma başlatan polis, olay tarihinde ifadeleri alınan ikilinin, kahveden çıktıktan sonra ayrıldıklarını ve bir daha Gözel'i görmediklerini söylediklerini belirledi.

Şüphelilerin telefon sinyallerini inceleyen Cinayet Bürosu dedektifleri, Emeksiz ve Toktaş'ın o gün olay yerinde olduklarını belirleyince ikiliyi gözaltına aldı. Emeksiz ve Toktaş, ifadelerinde Fuat Gözel'i öldürmediklerini, çırılçıplak soyduktan sonra dövdüklerini, kaçarken kamyonun altında kaldığını itiraf etti. 19 Nisan 2011 tarihinde çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Celil Emeksiz ve Hüseyin Toktaş hakkında, 'olası kasıtla adam öldürmek' suçundan 20 ile 25'er yıl arası hapis cezası istemiyle dava açıldı.

BERAAT ETTİLER

3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde üçüncü kez hakim karşısına çıkan Emeksiz ve Toktaş, savunmalarında suçlamaları kabul etmediklerini yineledi. Sanıkların avukatı Rıdvan Yıldız, "Maktül her ne kadar kavgadan kaçsa da bir kamyonun kendisine çarpmasının sorumlusu müvekkillerim olamaz. Bu konuda Yargıtay'ın da örnek kararları var" dedi.

İki sanık ise Fuat Gözel'i yol kenarına atmadıklarını, kaçarken kamyonun çarptığını söyledi. Mahkeme heyeti, sanıkların olası kasıtla adam öldürdükleri iddiasında delil yetersizliği olduğuna kanaat getirerek, Emeksiz ve Toktaş için beraat kararı verdi. İki arkadaş, karar üzerine yaklaşık 9 aydır tutuklu bulundukları cezaevinden tahliye edildi.



SK(SU/COŞ)