Türkiye'yi sarsan patlama, Afyonkarahisar'da önceki akşam saat 21.15 sıralarında Ataköy Mahallesi'ndeki 500'üncü İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki iglo tipi (üstü toprakla örtülü) mühimmat deposunda meydana geldi. 2 Nolu depoda el bombalarının tasnifi ve sayımı yapılırken meydana gelen patlamada 2 astsubay, 2 uzman çavuş, 21 erbaş ve er olmak üzere 25 asker şehit oldu, 4'ü asker 8 kişi de yaralandı. Patlamanın şiddetiyle bölgedeki yerleşim yerlerine el bombaları, havan ve top mermileriyle roketlein bulunduğu çok sayıda mühimmat saçıldı.

Kocatepe sırtlarına kurulu kışlanın hemen eteklerinde yer alan,  merkeze bağlı 3 bin 500 nüfuslu Ataköy Mahallesi sakinleri, patlamayla birlikte fırlayan kayaların çökerttiği çatılarını onarmaya başladı. Afyonkarahisar Valiliği, patlamadan etkilenen Ataköy Mahallesi ve hemen yakındaki Kışlacık Köyü'nde henüz hasar tespit çalışmasını başlatmadı.

SÜREKİ ANONS YAPILIYOR

Ataköy'de vatandaşlar muhtarlığın hoparlörlerinden sürekli olarak patlamamış mühimmat konusunda dikkatli olmaları için uyarılırken, hasar tespit çalışmalarının da en kısa sürede başlayacağı ilan edildi.

Olayın meydana geldiği çarşamba gecesi evlerini terk eden ve yakın çevredeki komşularında misafir olan vatandaşların da evlerine geri dönüşü başladı.

EL BOMBALARINA KARŞI UYARI

Kışlanın yakınlarındaki yerleşim yerlerinde ve Afyonkarahisar kent merkezinde de halk, patlamamış mühimmat konusunda broşürlerle uyarılıyor. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, halkın yoğun bulunduğu cami ve kahvelere astıkları 'Lütfen Dikkat' başlıklı broşürde üç tip el bombasının fotoğrafı yer alıyor. Bu tip el bombalarından biriyle karşılaşan vatandaşın kesinlikle dokunmaması gerektiğinin belirtildiği uyarı broşüründe, vatandaşın yapması gerekenler şöyle sıralanıyor:

"Kesinlikle hareket ettirmeyin. Hemen oradan uzaklaşın ve kimseyi yaklaştırmayın. Derhal 155 polis imdat hattını arayarak karşılaştığınız cisimle ilgili ihbarda bulunun."

Broşür dağıtan polis, özellikle anne babaların çocukları patlayıcı maddelere karşı uyarmasını istiyor.

MİĞFER VE ÇELİK YELEKLİ ARAMA

Bugün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in ziyaret ettiği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda patlamanın meydana geldiği mühimmat deposunun çevresirde de askerler tarafından patlamamış mühimmat araması yapıldı. 

Aramada çelik yelek ve miğferli askerler görevlendirildi.



EB(SU/BT)