Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre, Zonguldak Devlet Hastanesi'nde ortopedi ve travmatoloji uzmanı olarak görev yapan doktorlardan E.K.'nın, 2008'de ameliyatlarda kullanmak üzere talep ettiği toplam 174 malzemeden 167'sini bir firmadan, H.Ş.'nin de yine aynı yıl talep ettiği 113 malzemeden 75'ini diğer firmadan temin ettiği belirtildi. Dr. H.Ş.'nin ayrıca 2007'de de aynı firmadan 2 ameliyat için malzeme aldığı kaydedildi.

İddianamede, 3'ü bir, 2'si de diğer firmada çalışan 5 şüphelinin, şüpheli 2 doktor ile eylem ve fikir birliği içinde hareket ederek ameliyatlarda kullanılan ortopedi malzemelerini açık ihale yerine, doğrudan temin yöntemiyle Zonguldak Devlet Hastanesi'ne satıp kamu zararına neden oldukları bildirildi.

Ayrıca, dönemin hastane başhekimi Dr. A.B. ile ortopedi malzemelerinin piyasa araştırmasında ve muayene kabul komisyonunda görevli dönemin hastane müdürü O.İ., müdür yardımcısı R.M.'nin de aralarında bulunduğu komisyondaki diğer hastane personelinin, birbirleriyle eylem ve fikir birliği içinde hareket ederek ortopedi malzemelerinin temini konusunda açık ihale yöntemi yerine, doğrudan temin yöntemini tercih edip ihaleye fesat karıştırdıkları ifade edildi.

5'i medikal firma görevlisi, 10'u hastane personeli 15 sanığın, Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Tutuksuz yargılanan sanıklardan 3 medikal firma çalışanı ile aralarında şu anda Atatürk Devlet Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan dönemin Zonguldak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. A.B., dönemin başhekim yardımcısı Dr. Ç.K., doktorlardan H.Ş.'nin de bulunduğu 7 hastane personeli, duruşmada hazır bulundu. Sanıklardan birinin geçen yıl tedavi gördüğü hastanede öldüğü belirtilirken, diğer 4 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklar, iddianamedeki suçlamaları kabul etmezken, duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.



GG(EE/BT)