GATA’da basına kapalı yapılan törene törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ile üst düzey komutanlar ile şehit aileleri ve yakınlarının katıldığı öğrenildi.

Törenin ardından Türk bayrağına sarılı şehit cenazeleri ambulanslarla ve askeri cenaze araçlarıyla GATA'dan çıkarıldı. Şehitlerden memleketi uzak olanların cenazeleri Etimesgut Askeri Havalimanı'ndan uçakla memleketlerine gönderilirken, yakın yerlerdeki şehit cenazeleri ise ambulanslar ve askeri cenaze araçlarıyla gönderildi.

Afyonkarahisar’da şehit düşen ve memleketlerine gönderilen 24 askerin adları şöyle:

Astsubay Kıdemli Başçavuş Bedri Nayim (Erzurum), Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger (Kırıkkale), Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın (Balıkesir), Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş (Ordu); Onbaşılar Fatih Şalgam (Kastamonu), Mehmet Burak Kaplan (Çorum), Emrah Aral (Manisa), Emrah Kartal (Zonguldak), Hayri Kaya (Gaziantep), Ahmet Sandalcı (Kırıkkale), Mehmet Emre Özer (Gaziantep), Hüseyin Gökhan Eriç (Isparta), Tolga Taştan (Tokat), Ahmet Tosun (Adana), Burak Ümit Gedik (Erzincan), Onur Fikret Dülger (Trabzon), Mücahit Coşkun (Zonguldak), Barış Öztürk (Eskişehir), Mehmet Emin Çağun (Iğdır), Faruk Ergenç (Ankara); erler Kadir Aydın (Aksaray), Bayram Uluer (Çorum), Abdullah Tokgöz (Konya), Ayhan Kurtçu (Kastamonu).

Patlamada şehit olan Onbaşı Emre Yıldırım'ın cenazesi ise kimliği daha önce belirlendiği için Nevşehir'de toprağa verilmişti.



FK(AY/AAA)