Akdeniz Üniversitesi'nde 23 gün önce Türkiye'nin ilk yüz nakli operasyonunu gerçekleştiren ekipte bulunan Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Uğur Acar'ın durumunun çok iyi olduğunu söyledi. 23 günlük sürecin başarıyla geride kaldığını, Uğur'un hafta sonu ilk kez tıraş olarak aynada yüzüne baktığını söyleyen Yrd.Doç.Dr. Özkan, "Uğur da biz de çok heyecanlandık. Her şey çok iyi gidiyor. Onun için de kolay bir süreç değildi. Hayatında ilk kez bir yüzü oldu" dedi.

Uğur Özkan'ın bir yıl içinde mimiklerinin oluşacağını, bir buçuk iki ay içinde ise taburcu edilmesinin düşünüldüğünü söyleyen Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, "Uğur şu an her şeyi yiyip içiyor. Tıraşı Prof. Dr. Ömer Özkan yaptı. Profesyonel biri yapmalıydı. Çünkü şu an bir duyu yok, sinirler faal değil. Yüzün yara almaması gerekiyordu. Bu nedenle yüzünü çok iyi bilen Ömer Bey tıraş etti. Fizyoterapi başladıktan sonra yavaş yavaş mimikleri oluşmaya başlayacak. Yeni yüzünün yerine oturması süreci devam edecek. Şu an verici Ahmet Bey'in yüzünü andırıyor, ancak zamanla değişim olacak. Şu an için 4 hasta daha sırada bekliyor. Ancak uygun donör bekliyoruz. Bu arada organ bağışı sayısında artışlar görüyoruz bu da bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

YÜZDEKİ İZ TREN KAZASINDAN

Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Uğur Acar'ın, tıraş olduktan sonra basına dağıtılan görüntü ve fotoğraflarında, tren kazasına ait izleri olduğunu söyleyerek izlerin bir süre sonra geçeceği söyledi. Özkan, "Uğur Acar'ın yüzündeki izler, Ahmet Kaya'nın yaşadığı tren kazasına bağlı travmalar ama geçici. Ancak bu süreç norman insanlara göre daha uzun sürede olacak" dedi.

Bir gazetecinin Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gelip gelmeyeceğini sorması üzerine ise Özkan, "Başbakanımız geleceğini söylemişti, gelirse sevineceğiz. Ancak şu an için öyle bir durum yok" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın ise sağlık durumunun iyi olduğunu, kendisini toparladığını söyleyerek, "Yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Ancak çok uzun sürmeyecek. Yakın zamanda servise alacağız" diye konuştu.