GLİ Müessesesi'nin çeşitli birimlerde çalıştıracağı ilköğretim okulu mezunu 46, lise mezunu 157 ve üniversite mezunu 19 kişi olmak üzere toplam 222 kişi için İş Kur Kütahya şubesine 8 bin 200 kişi başvurdu. Yeraltı kömür ocağında çalıştırılmak üzere alınacak 46 beden işçisi için bugün GLİ'deki 1 nolu Düğün Salonu'nda mülakat sınavına girecek olan 138 asil, 138 de yedek adayın belirlenmesi amacıyla noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

GÖREVLİLER GELİN ODASINA GÖTÜRÜLDÜ

Kura çekimi sırasında adayların isimleri ve doğum yerleri okundu. Henüz kura çekiminin başındayken asil adaylar arasında Sivas doğumlu bir kişinin isminin okunmasına kalabalık tepki gösterdi. Kalabalıktakiler önceliğin Kütahya doğumlulara verilmesi gerektiğini, doğum yeri başka il olanların başvuruda bulunmaması gerektiğini söyledi. Tepkiler büyüyünce kura çekimine ara verildi, noter görevlileri salondan düğün salonundaki gelin ve damat odasına götürüldü.

Sayıları bini aşan kalabalık düğün salonun camlarını sandalyelerle kırdı. Kalabalık daha sonra dışarı çıkarak GLİ'nin önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Olay yerine takviye jandarma ekipleri sevk edildi.

OTOBÜSLERİ ÇALIŞTIRMADILAR

Vardiya için gelen yaklaşık 300 kadar işçinin bulunduğu otobüsleri çalışma yeri olan kömür sahasına göndermeyen göstericiler, vardiyası tamamlanan işçilerin bu otobüslere binip ayrılmalarını da engellemiş oldular.

Milletvekillerinin gelmesini isteyen göstericiler, GLİ'ye başka illerden işçi alınmasına karşı olduklarını söyleyerek, "Çeşitli illerden gelip adreslerini Kütahya olarak göstererek GLİ'ye iş başvurusunda bulunmuşlar. Biz Tunçbilek, Tavşanlılı ve Kütahya doğumlu olanların işe alınmasını istiyoruz" dedi.

İşsizlerin GLİ önünde durmaları nedeniyle jandarma ekipleri de geniş güvenlik önlemleri aldı. AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ile Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu GLİ Müessesi'ne giderek gelişmeler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Göstericiler yarın tekrar toplanacaklarını söyleyerek GLİ önünden ayrılarak evlerine döndü.